• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: klix.ba/informer.rs

02.11.2019

17:37

IMA NEKA TAJNA VEZA! Možda se gojite zato što unosite previše soli?

Ljubav

IMA NEKA TAJNA VEZA! Možda se gojite zato što unosite previše soli?

Podeli vest

Prekomerni unos soli odavno je povezan s visokim krvnim pritiskom. Najnovije istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Vanderbilt pokazuje da bi unos soli mogao biti uključen i u proces debljanja

Tradicionalno mišljenje je da slana hrana tera ljude da piju više vode, ali naučnici su otkrili da ona zapravo smanjuje žeđ i čini ljude sklonijim prejedanju, debljanju, pa čak može dovesti i do ozbiljnih poremećaja metabolizma, što u najgorem slučaju može da dovede do dijabetesa i drugih ozbiljnih stanja.

Budući da većina ljudi širom sveta svakodnevno jede 50 odsto više soli nego što je to preporučeno, važnije je nego ikada pre pronaći način kako da se smanji unos. Stručnjaci predlažu ograničavanje pripreme hrane s visokim koncentracijom soli.

PREMAŽITE SVAKO TESTO OVIM PRE PEČENJA! Biće mekano kao puter i do pet dana!

Prilikom kuvanja i začinjavanja hrane, so, ali i beli i crveni luk, zamenite biljem i drugim, laganijim začinima.

Foto: Pixabay

Isto tako, u restoranima zamolite da ograniče količinu soli u vašoj hrani i posegnite za biberom, ako mislite da vašem jelu treba više začina.

Dajte sebi najviše osam nedelja kako biste pobedili naviku korištenje prekomerne količine soli u obrocima. Jednom kada izgubite ovu, za mnoge lošu, naviku biće vam lakše da osetiti kada je hrana presoljena, prenosi Klix.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija