• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs

06.11.2019

15:19

BOLJE OD SVAKOG LEKA! Evo zašto svaka žena mora da pojede nekoliko suvih šljiva dnevno!

Ljubav

BOLJE OD SVAKOG LEKA! Evo zašto svaka žena mora da pojede nekoliko suvih šljiva dnevno!

Podeli vest

Šljive su odličan izbror kada vam se jede nešto slatko, ali i kada imate zdravstvene probleme. S obzirom da ih tokom zime ne možemo naći sveže, odlične će biti i one sušene. Iako obiluju šećerom, one su pune i vlakana što pomaže u usporavanju apsorbcije šećera u krvotok

Saveznici su crveva, jer zahvaljujući redovnoj konzumaciji poboljšavju njihovo stanje, a takođe pomažu kod problema opstipacije i hemoroida.

NAPITAK OD SODE BIKARBONE I LIMUNA MOŽE DA ZAMENI ŠAKU LEKOVA! Najmoćniji alkalizator celog tela, čistač jetre i creva!

Idealan su izbor i kada želite da se oslobodite viška kilograma, jer uvećavaju količinu dobrih bakterija u crevima, što utiče na gubitak težine. Osim toga, stvaraju osećaj sitosti i sprečavaju iznenadne napade gladi.

Foto: Pixabay

Porcija od samo 5 komada ovog voća sadrži 6 g vlakana, što je poprilična doza ovog važnog nutrijenta. Takođe, sadrže i druge neophodne hranljive materije poput kalijuma, koji pomaže varenje i reguliše krvni pritisak, i vitamine A, K, B6, kao i nijacin i gvožđe.

Obiluju i mineralom pod imenom bor koj je odgovoran za izgradnju zdravih kostiju i mišića. Istraživanje je dokazalo da redovno konzumiranje šljiva sprečava gubitak koštane mase kod žena u menopauzi. Ukoliko se nađu na vašem meniju to će sprečiti nastanka osteoporoze.

ZAŠTO JE TEŽE VASPITAVATI MUŠKU DECU?! Neuropsiholog daje ČETIRI SAVETA roditeljima dečaka, ali i UPOZORAVA!

Drugo istraživanje je takođe pokazalo da konzumiranje suvih šljiva umanjuje negativan efekat zračenja na koštanu masu, tako da bi osobe koje su na ovoj vrsti lečenja obavezno trebalo da dodaju suve šljive u svoju ishranu.

Manjak gvožđa, koji je veoma čest kod starijih žena, uzrokuje oksidativna oštećenja na koži, što dovodi do više bora, sitnih linija i uopšteno propadanja kože. Isti je slučaj sa opadanjem kose. Potrebno je samo da svakog dana jedete 5 suvih šljiva i vrlo brzo ćete videti promene.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija