• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BastaBalkana

13.11.2019

11:45

MOĆNI PRIRODNI ANTIBIOTIK I LEK ZA ŽENSKE PROBLEME! Sva lekovita svojstva ŽALFIJE!

Ljubav

MOĆNI PRIRODNI ANTIBIOTIK I LEK ZA ŽENSKE PROBLEME! Sva lekovita svojstva ŽALFIJE!

Podeli vest

Za žalfiju često kažu da je lek za celo telo. Može da se koristi i za oralnu ali i za spoljašnju namenu. Od nje se prave obloge, ali se može konzumirati i kao čaj ili u obliku ulja

Žalfija je stimulans, diuretik, podstiče izbacivanje vode iz tela i ekspektorans, sredstvo za iskašljavanje, ima anti-inflamatorno (protiv-upalno), antioksidantno i antimikrobno svojstvo, a takođe služi i kao pojačivač apetita.

ZNACI UPOZORENJA! Ovi simptomi ukazuju da je vreme da posetite KARDIOLOGA!

Zbog ovih karakteristika žalfije, čaj od žalfije pruža mnoge zdravstvene prednosti.

Antioksidantni efekti žalfije

Antioksidansi deluju protiv slobodnih radikala i drugih toksina iz životne sredine, kao što su dim i pesticidi, u telu. Antioksidansi sprečavaju da slobodni radikali napadnu tkiva, sprečavaju znakove preranog starenja i rizik od mnogih bolesti, kao što su rak i srčana oboljenja, a čaj od žalfije je moćan izvor antioksidanata.

Žalfija kao lek za telo

Žalfija stimuliše centralni nervni sistem i digestivni trakt. Odlična je kod snižavanja telesne temperature. Osim toga prirodni je pročišćivač krvi.

Uspešno smanjuje glavobolje i napetost. 

Foto: Printscreen You Tube

Odličan saveznik u borbi protiv kandide

Kandida je gljivica koja se prirodno nalazi u našem organizmu, međutim, problem nastaje kada se ona umnoži, pa u tom slučaju nastaje ozbiljna gljivična infekcija. Žalfija u sebi sadrži svojstva koja se bore protiv ove infekcije.

U slučaju da se kandda nastanila u crevima preporučuje se konzumiranje čaja, dok se kod vaginalne infekcije koristi za spoljašnje ispiranje. Možete dodati i 2 kapi ulja čajevca za efikasnije delovanje.

Spas od prekomernog znojenja

Čaj će eliminisati sve neprijatne mirise bolje od bilo kog dezodoransa. Osim što eliminiše neprijatne mirise, on i smanjuje samo znojenje.

Kašalj drži pod kontrolom

Žalfija i lovor protiv kašlja su odlična kombinacija, a primenjuju se u obliku sirupa.

Potrebni su vam sledeći sastojci:

8 prstohvata žalfije

3 lovorova lista

200 g šećera

300 ml vode

Foto: Pixabay

Priprema:

Upržite šećer dok se ne istopi i poprimi tamno smeđu boju (kao karamela). Zatim u ovo dodajte 300 ml vode i mešajte dok se šećer potpuno ne rastopi u vodi. Zatim treba da dodate žalfiju i lovorove listove. Dobijenu smesu kuvajte 10-ak minuta. Sačekajte da se ohladi, pa je procedite. Dobijeni sirup treba da konzumirate 3 puta dnevno po 1 supenu kašiku.

Žalfija kao lek za kožu

Žalfija čini kožu zdravom i negovanom, jer sadrži korisna jedinjenja biljnog porekla, eterična ulja i vitamine.

KRVNA SLIKA PRUŽA NAJBOLJI UVID U ZDRAVSTVENO STANJE! Naučite da rastumačite nalaz i pre nego što stignete KOD LEKARA!

Antioksidansi u žalfiji usporavaju znakove starenja kao što su bore, fine linije i staračke fleke. Ovi antioksidansi štite kožu od slobodnih radikala koji oštećuju njene ćelije, izazivajući prerano starenje kože.

Žalfija sadrži kalcijum i vitamin A, koji štite kožu od slobodnih radikala i pomažu u regeneraciji ćelija, odlažući i smanjujući pojavu bora na licu.

Ulje žalfije se koristi kao prirodan tonik za regulisanje proizvodnje sebuma (masnoće) kod masne kože.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija