• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

17.11.2019

21:13

SLASNO VOĆE UJEDNO JE I LEK! Grožđe čisti krv i uklanja MASNE NASLAGE!

Ljubav

SLASNO VOĆE UJEDNO JE I LEK! Grožđe čisti krv i uklanja MASNE NASLAGE!

Podeli vest

Iskoristite prednosti jeseni i proizvode vinove loze da biste bili što zdraviji

Sočnom slatkom grožđu gotovo niko ne može da odoli, ali se nedovoljno zna koliko su njegovi proizvodi lekoviti.

Foto: Pixabay

Grožđe nije samo ukusna voćka već i lek za čišćenje krvi, regulisanje varenja, uklanjanje masnih naslaga sa tela. Delotvorno je i u lečenju upalnih procesa organa za varenje, uklanjanje reumatskih teškoća i kožnih osipa.


Sveži sok od grožđa obiluje vitaminima A, B i C, kao i raznim mineralima. Koristan je za jačanje organa za varenje, izlučivanje toksina iz organizma, lečenje dijareje, katara creva i opstipacije.

TULUMBE PEČENE U RERNI! Morate probati OVU POSLASTICU! (FOTO/VIDEO)


Vinsko sirće ne služi samo za spravljanje salata, već i za pripremu lekovitih obloga. Povremeno pranje celog tela mešavinom vinskog sirćeta i vode čisti kožu i otvara pore, pospešuje cirkulaciju, čime organizam jača da postane otporniji na mnoge bolesti i štetne spoljne uticaje.


Vino podstiče aktivnost mnogih organa u organizmu ako se uzima u manjim količinama. Koristi se i u pripremi napitaka od raznog lekovitog bilja.

Foto: Pixabay

 

Listovi vinove loze se preporučuju za spravljanje čajeva za lečenje reumatizma i gihta, kao i kod povraćanja. Čaj se priprema na uobičajen način, potapanjem listova u provrelu vodu, koji ostaju poklopljeni u posudi 10-15 minuta pre sipanja u šolju. Sladi se sa vrlo malo šećera i ispija lagano.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija