• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso/informer

17.12.2019

09:48

PILA JE SVAKI DAN SOK OD ŠARGAREPE! Osam meseci kasnije, LEKARI SU BILII ŠOKIRANI!

Ljubav

PILA JE SVAKI DAN SOK OD ŠARGAREPE! Osam meseci kasnije, LEKARI SU BILII ŠOKIRANI!

Podeli vest

Autorka velikog broja dečjih knjiga rođena u američkoj državi Viskonsin 1943. godine, En Kameron, operisala je rak debelog creva 6. jula 2012. godine

U trenutku operacije ova opaka bolest nalazila se u trećem stadijumu, a posle operacije književnica se osećala bolje pa je odbila hemioterapiju. Ali, čini se da se radilo o nekoj vrsti placebo efekta.

Naime, nedugo nakon operacije, 6. novembra 2012., rezultati pretraga pokazali su da je rak debelog creva ušao u četvrti stadijum i proširio se na pluća.

HARIS DŽINOVIĆ OCENJUJE TVOJE PEVANJE! Učestvuj u igri - pošalji klip kako PEVAŠ NJEGOVU PESMU i prisustvuj koncertu u Sava Centru!

En Kameron je uspela da izlečiti rak u četvrtoj fazi samo sokom od šargarepe, bez hemioterapije, zračenja i promena u prehrani. To je svedočanstvo koje je zbunilo svet.

Lekari su joj preporučili hemioterapiju, bez obzira što joj nije mogla produžiti život. Ona je to odbila, a kako je proučavala alternativne metode lečenja, naišla je i na podatak o Ralfu Kolu, koji je izlečio svoj rak sokom od šargarepe, u količini od oko 2 kg dnevno.

Tako je započela svoj put ozdravljenja, ispijajući istu količinu. Usput je ponekad na tri, četiri dana zaboravljala na sok, a usto je jela redom svu hranu, čak ponekad i nezdravu.

Dakle, jedina promena u njenom životu je bio taj sok. U januaru 2013., nakon osam nedelja svakodnevnog ispijanja soka, CT je pokazao da su kancerogeni tumori prestali da rastu, došlo je do malog smanjenja tumora i natečenosti limfnih čvorova. U martu 2013., nema novih tumora, nema natečenih limfnih čvorova, a postojeći tumori se i dalje smanjuju. U julu 2013., rak je nestao, svi natečeni limfni kancerogeni čvorovi su se vratili u normalu. Nakon osam meseci ispijanja soka od šargarepe, rak je u potpunosti nestao. Njenu priču preneli su svi svetski mediji.

Foto: Shutterstock

Kako koristiti šargarepu kod različitih bolesti

Anemija: Za lečenja anemije pijte sok od šargarepe u količini od 3 dl na dan i jedite jela od mrkve kao što su čorbve, salate, pire itd.

OPREZNO SA NARODNIM LEKOVIMA! Inhalacija može i da šteti!

Arterioskleroza: dnevno pijte do 1,5 litra soka šargarepe i to ceo dan u gutljajima. Lekovito djelovanje ove kure zahvaljujemo dukarinu koji deluje na proširenje krvnih sudova.

Za bolesti jetre pije se sveži sok šargarepe tri puta na dan po 0,5 dl.

Za odstranjivanje glista kod dece, i to u kratkom vremenu, deci se daje sok šargarepe u količini od 2 dl na dan ili rednana šargarepa s rednanom jabukom.

Foto: Shutterstock

Za crevna oboljenja: slab rad creva, upala creva, paraziti u crevima, nadutost, proliv, kod jačeg truljenja u crevima šargarepa sprečava nastajanje takvih procesa a za upalu želuca ili crevima ona je jedan od najboljih lekova koji i kod najosetljivijih ljudi, odnosno organa brzo uspostavlja normalno funkcionisanje. To je važno za lečenje oboljenja želuca ili creva kod odojčadi.

Kod čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu: ujutru se uzima po 1 dl soka svaki dan i to sprečava stvaranje viška želudačne kiseline i tako otklanja njeno nadražujuće delovanje na sluzokožu želuca. Sok šargarepe kao sredstvo za smanjenje želudačne kiseline svakako je bolje od sode bikarbone. On usisava prekomernu želudačnu kiselinu i brzo otklanja gorušicu bez štetnih posledica. Za taj učinak dovoljno je popiti 2,5 dl soka.

Reumatičari bi svakodnevno trebalo da piju do 3 dl soka od šargarepe jer se njime otklanjaju iz organizma svi otrovni sastojci koji pospešuju reumu i giht.

Kod upale grla ili početne upale pluća, prehlade i naručito gripa sirup od šargarepe uspešan je u lečenju mladih i starih ljudi.

Šargarepa ima lagno laksativno delovanje na creva (izaziva pražnjenje), a ako se pije sok tada sprečava zatvor.

Kod osećaja starenja, sve slabije aktivnosti i slabog organizma, očne mrene, jedno od najboljih pića je sok šargarepe s mlekom. Pola šoljice mleka pomešamo s pola šoljice soka od šargarepe i pijemo svakodnevno, ovaj napitak podmlađuje i pobeđuje starenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pazljivo

pre 4 godine

Pazljivo sa ovim! Sok od sargarepe sadrzi puno vitamina A! Ukoliko dugo vremena pijete velike kolicine ovoga, moze doci do predoziranja/trovanja ovim vitaminom i do smrtnog ishoda! Imate dokumentovane slucajeve, koristite google za pretragu i bice vam jasno o cemu pricam!

jovana

pre 4 godine

Zena se nije izlecila sokom od sargarepe, vec je ojacala imuno sistem i tako pobila kancerogene celije. Pitanje koju vrstu raka je imala.

zoki

pre 4 godine

Ma , koristila je samo odredjenu velicinu sargarepe i bilo je tesko naci tako velike

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija