• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: megagiga/informer.rs

11.01.2020

17:45

Prekomerno zgrušavanje krvi dovodi do TROMBOZE! Ovih 6 simptoma su put ka FATALNIM POSLEDICAMA, trčite odmah kod lekara!

Ljubav

Prekomerno zgrušavanje krvi dovodi do TROMBOZE! Ovih 6 simptoma su put ka FATALNIM POSLEDICAMA, trčite odmah kod lekara!

Podeli vest

Prilikom povreda sasvim je normalno da dođe do zgrušavanja krvi jer se na taj način sprečava dalji njen gubitak i podstiče se zarastanje rana. Ipak ukoliko osoba pati od prekomernog zgrušavanja krvni to može biti opasno jer može dovesti do tromboze

U tom slučaju se kod tih osoba stvaraju krvni ugrušci koji začepe krvne sudove a to može dalje dovesti do fatalnih posledica kao što su srčani i moždani udar.

LEKARI NEMOĆNI! Pojavio se NOVI SMRTONOSNI VIRUS koji napada pluća! Jedna osoba je već PREMINULA, a sedmoro je u KRITIČNOM STANJU!

ČIM POPIJETE KAFU MORATE U WC? Doktori odgovorili zašto se to DEŠAVA!

Ovo su neki od simptoma ovog stanja:

  • Bolovi u nogama mogu ukazivati na ovo stanje. Osim toga javljaju se grčevi. Neobjašnjivi kašalj, kašalj koji traje dugo vremena bez određenog razloga, može ukazivati na krvne ugruške.
  • Bolovi u grudima, otežano disanje mogu ukazivati na prisustvo krvnog ugruška u predelu pluća, osim toga može ukazivati i na ostale srčane tegobe. Vrtoglavica je još jedan od simptoma.
  • Kratkoća daha, bolovi pri dubljem udisaju, nemogućnost dubokog udisaja, su takođe pokazatelji ovog stanja.
  • Oticanje nogu je još jedan pokazatelj, a krvni ugrušci dovode do tromboze i sprečavaju normanlu raspodelu kiseonika prema organima.
  • Crvene pruge, linije na koži su veoma čest simptom ovog stanja.
  • Ukoliko uočite neki od ovih simptoma, obavezno što pre posetite lekara i ni po koju cenu nemojte da ih zanemarujete.
  • Foto: Pixabay

     


    Tagovi:

    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    sledeća vest

    Izbori 2024

    Vesti

    TV

    JOŠ TV VESTI

    Hronika

    Sport

    Planeta

    Zabava

    JOŠ Zabava VESTI

    Džet set

    Srbija