• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

20.01.2020

18:27

MUKE SA VIRUSIMA! Poštujte SAMO 3 PRAVILA i olakšajte tegobe!

Ljubav

MUKE SA VIRUSIMA! Poštujte SAMO 3 PRAVILA i olakšajte tegobe!

Podeli vest

I za grip, kao i za bilo koju drugu respiratornu infekciju, za oporavak je važno poštovati preporuke koje se tiču ishrane, boravka u kupatilu i pročišćavanja disajnih puteva

Nedavna studija objavljena u časopisu Science Immunology, koju su sproveli profesori dr Akiko Ivsaki i dr Višva Dip Dikst sa Jejl univerziteta, pokazala je da je za oporavak od gripa, kao i bilo koje druge respiratorne infekcije, važe tri pravila: ishrana koja obiluje mastima i proteinima (keto dijeta), parenje u zagrejanom kupatilu i ispiranje grla i nosa slanim rastvorom.

DIJETA NA DUŽE STAZE - Ova voćka pre obroka, KILOGRAM MANJE NEDELJNO!

(FOTO) ZAUVEK SE*SI! 'Očajna domaćica' pokazala DUBOKI DEKOLTE i oduševila fanove!

 

Naravno uz ove mere trebalo bi se pridržavati i svih dobro proverenih saveta za oporavak - što više mirovanja, tečnosti, obaranje temperature kada pređe 38,5 podeoka i održavanje prohodnosti disanja na nos kapima.

Foto: Shutterstock

Keto dijeta

Ishrana koja obiluje mastima i proteinima ili keto dijeta, prema američkim naučnicima, vrlo blagotvorno deluje na imunitet i na proizvodnju T-ćelija. Ovaj tip ishrane znači da se unosi što više mesa, ribe, jaja, mlečnih proizvoda, orašastih plodova, a što manje ugljenih hidrata. Na imuni sistem deluje povoljno, jer ubrzava metabolizam i pomaže da se organizam efikasnije izbori sa virusom.

NAPRAVITE SAVRŠENU ZAPRŠKU ZA PASULJ! Ako volite balkansku kuhinju, OVO MORATE DA PROBATE!

Foto: Shutterstock

Tuširanje vrućom vodom i parenje

Tuširanje vrućom vodom u zaparenom kupatilu podstiče disajne puteve i ublažava bolove u kostima i mišićima. Svaki put kada se preznojite, istuširajte se što toplijom vodom, a pre toga zagrjete i naparite kupatilo. Istraživači tvrde, da ovo ne samo da olakšava simptome gripa, već i ubrzava oporavak, jer jača organizam.

NJEN RITUAL ŠOKIRAO JE SRBIJU! "Menstruacija je SVETA, ne treba je ZAUSTAVLJATI!" Umesto uložaka i tampona treba da... Pozvala žene da urade OVO! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Slani rastvor

Da biste prodisali na zapušen nos, ublažili slivanje sekreta i bol u grlu, može da pomogne i troprocentni slani rastvor. Ova tečnost, koju svako može da napravi u kućnim uslovima, deluje antibakterijski i antiseptično i sprečava da se razvije bakterijska infekcija. Imunolozi sugerišu da ispiranje grla i nosa slanim rastvorom može da uspori dalje prenošenje virusa gripa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija