• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: uspešnažena

13.03.2020

10:08

NARODNI NAPITAK KOJI UNIŠTAVA HELIKOP BAKTERIJU! Za nedelju dana rešite se bola u želucu!

Ljubav

NARODNI NAPITAK KOJI UNIŠTAVA HELIKOP BAKTERIJU! Za nedelju dana rešite se bola u želucu!

Podeli vest

Helikobakterija se nastanjuje u donjem delu želuca, a prema podacima Svetske zdravstvene organizacije polovina stanovništva je zaražena ovom bakterijom. Ukoliko se ne leči na vreme, ona može izazvati teža zdravstvena oboljenja

Heliko bakterija izaziva lokalno zapaljenje sluzokože želuca, odnosno gastritis, a kod nekih osoba koje su inficirane ovom vrstom bakterije može doći i do pojave čira na dvanaestopalačnom crevu i želucu. 

NEPREVAZIĐEN LEK ZA IMUNITET! Jednostavno se PRAVI, izdubite LIMUN, a onda...

Simptomi se kod nekih osoba koje su zaražene bakterijom skoro i ne ispoljavaju, tako da bakterija može da bude nastanjena u organizmu decenijama, pa i ceo život. Kod nekih osoba se vremenom određeni simptomi mogu pojaviti. To sve ipak zavisi i od imunoloških svojstava organizma.

Najčešći simptomi su:

Nadutost stomaka
Bol u želucu
Mučnina
Loše varenje i probava
Neprijatan zadah
Gorušica

Hronični umor, nesanica, anksioznost, depresija, takođe, mogu biti indirektni pokazatelji da se u organizmu nastanila heliko bakterija.

Foto: Shutterstock

Kako izlečiti heliko bakteriju:

Kod povećane kiselosti korisno je laneno seme i sok od krompira.

Laneno seme: 1 kašiku lanenog semena preliti sa 200 ml ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 2-3 sata. Procediti i uzimati po 1 supenu kašiku pre svakog obroka. Tako dobijena sluz ima pozitivan uticaj na želudac, jer obavija zidove zeluca i umanjuje bol.

Sok od krompira: Za njegovu pripremu uzeti 3 krompira i iscediti sok iz njih. Ako imate sokovnik, neće biti problem. Ako nemate, morate se potruditi. Dobijeni sok se konzumira po pola čaše pre obroka. Deluje umirajuće za želudac i smanjuje bol.

Napomena: Pre upotrebe je najboje konsultovati se sa lekarom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jozza

pre 4 godine

Ništa to ne leči, samo ublažava simptome. Heliko bakteriju UBIJA ljuta paprika! Zato jedite svežu ljutu uz ručak, ili tucanu ljutu u supu, itd. Ja sam se izlečio, a ljuta paprika je lek.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija