• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Miss.24.sata.hr

17.03.2020

10:48

OVIH 9 neverovatnih stvari će se dogoditi vašem telu ako svaki dan pijete šolju čaja od KAMILICE!

Ljubav

OVIH 9 neverovatnih stvari će se dogoditi vašem telu ako svaki dan pijete šolju čaja od KAMILICE!

Podeli vest

Čaj od kamilice je napitak koji ima izuzetna lekovita svojstva na telo i zdravlje

Ukoliko svakodnevno ga svakodnevno konzumiramo barem jednu šolju, ova lekovita biljka može da učini čuda za naš organizam. 

DANSKA DIJETA ZA SAVRŠENU FIGURU Traje TAČNO 13 dana i nikako se ne sme odstupati od JELOVNIKA

NAVIKA KOJA MOŽE DA VAS POŠTEDI ZARAZE! Evo kako da prestanete da dodirujete lice!

Snižava pritisak i jača srce

Sadrži antioksidanse koji jačaju srce, kao flavanoide koji smanjuju rizik od krvnih sudova. Stoga, pijenje čaja od kamilice pomaže u borbi sa visokim pritiskom i sprrečava nastanak srčanih oboljenja.

Pomaže protiv upala

Lagane hronične upale mogu biti uzrok mnogih bolesti kao  što su  Alchajmerova bolest ili depresija, te konstantno opterećuju telo.

Čaj od kamilice sadrži materije alfa bisabolol i matricin koje ublažavaju upale.

Opušta telo i poboljšava san 

Ako uveče pre spavanja napravite čaj od kamilice, lakše ćete zaspati i bolje spavati. Materija apigenin koja se nalazi u ovom napitku umiruje poput blagog sredstva za spavanje. 

Foto: Pixabay

Ublažava probavne i menstrualne tegobe

Ovaj lekoviti čaj pomaže kod nadutosti, dijareje i drugih probavnih smetnji, jer sadrži materije koje opuštaju mišiće u crevima koji uzrokuju grčeve, te podstiču rad creva. Takođe, pomaže kod menstrualnih tegoba.

Pomaže kod mršavljenja

Ukoliko nezdrave napitke zamenite čajem od kamilice, uštedećete puno kalorija i bićete zdraviji. Osim toga, lagano pijenje toplog napitka daje osećaj užitka, kao i sitosti.

Dobar je za ten

Antioksidansi čine kožu otpornijom i sjajnijom. Osim toga, čaj može sprečiti nečistu kožu.

Foto: pexels.com

Smanjuje osećaj straha

Čaj od kamilice može da pomogne i da smirimo živce i strah ukoliko smo od nečega uplašeni. Materije koje sadrži podstiču određene aminokiseline u mozgu koje su zadužene za uspostavljanje ravnoteže.

Smanjuje rizik od dijabetesa

Ovaj čaj povezuje zaštitne beta-ćelije u gušterači, drži nivo šećera niskom, te puni zalihe glikogena, što dugotrajno smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2.


Pomaže protiv bolova u zglobovima

Ukoliko vas često muče bolovi u zglobovima, a ne želite da pijete lekove protiv bolova, kamilica je odlično rešenje.  U tome pomažu njeni umirujući sastojci.

Takođe, čaj sprečava nastanak osteoporoze. Dakle, čaj od kamilice jača imunitet. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija