• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

17.04.2021

08:21

OVO TREBA DA URADITE U STANU SVAKOGA DANA ZA DOBAR IMUNITET! Ruski specijalista otkriva: Pored ishrane, tu su još TRI FAKTORA

Ljubav

OVO TREBA DA URADITE U STANU SVAKOGA DANA ZA DOBAR IMUNITET! Ruski specijalista otkriva: Pored ishrane, tu su još TRI FAKTORA

Podeli vest

Postoje postupci i hrana koja nam može pomoći da svoj imunitet ojačamo dovoljno da bude što otporniji na sve vrste virusa.

Ruski specijalista za infektivne bolesti Ilja Akinfijev objasnio je u intervjuu za televiziju „Zvezda“ da se lekovi za podršku ili jačanje imuniteta koriste samo za lečenje bolesti, a upotreba lekova za prevenciju akutnih respiratornih virusnih infekcija, koji se prodaju u apotekama, najčešće su, kako tvrdi, marketinški trik.

Da bi se tokom samoizolacije održao imunitet, potrebno je često provetravati sobu. Akinfijev je istakao značaj zdravog sna za koji je potreban udoban krevet i dušek, kao i pravilno osvetljenje.
Takođe je važna i pravilna ishrana.

Lekar savetuje da se u ishrani poveća upotreba voća i povrća. Osim toga, treba biti fizički aktivan i tokom karantina izbegavati dugotrajno sedenje na kauču ili ležanje na krevetu. To može pogoršati hronične bolesti i pogoršati imunitet, naglašava lekar.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sanjica

pre 4 godine

Što se više odupremo to bolje po nas.IMUNITET JE NAJBTNIJI...sveže voće i povrće,vitamini , minerali, ceđeni sokovi , supe i biljni čajevi kao i voda, sve je to jako važno i od velike koristi.Od velike važnosti za imunitet su i detoxamini i suplementi Koristiti dobre suplemente kao npr.suplement gljive Agaricus blazei Murrill P100H koja veoma jaca imunoloski sistem, stiti i oboravlja organizam!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija