• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: uspešnažena

22.04.2020

09:55

DODAJTE OVAJ ZAČIN U TOPLU VODI I SALO ĆE ODMAH NESTATI! Tri kilograma manje za samo NEDELJU DANA

Ljubav

DODAJTE OVAJ ZAČIN U TOPLU VODI I SALO ĆE ODMAH NESTATI! Tri kilograma manje za samo NEDELJU DANA

Podeli vest

Samo jedan začin i čaša tople vode učiniće čudo za vašu figuru, a ujedno će poboljšati i zdravlje. U samo jednom napitku krije se prava riznica zdravlja

Reč je o kurkumi, začinu zlata vrednog. Osim činjenice da je kurkuma jedan od najkorisnijih začina, koji jelima daje odličnu aromu i boju, ona takođe prija i organizmu, na taj nacin što poseduje protivupalna, antioksidansna i podmlađujća svojstva.

Marija iz Velike Britanije odlučila je da sprovede eksperiment, pa je svako jutro pila čašu vode sa kurkumom. Za samo nedelju dana primetila je pozitivne efekte ovog napitka. Varenje joj se poboljšalo, koža je bila čistija i blistavija, a budila se sa više energije.

Foto: Pixabay

Ovako se priprema napitak:

Sastojci: 0,5 kafene kašike kurkume i 1 čaša tople prokuvane vode.

Sipajte kurkumu u čašu sa vodom, i promešajte. Pije se pre ili posle doručka u toku 2 nedelje nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 2 nedelje.

Možete dodati i malo limuna i meda u napitak kako bi bio ukusniji.

U prvih nedelju dana izbacićete sav višak vode, uraditi detoks organizma i osloboditi se do 3 kilograma. U toku druge nedelje moguće je oslabiti još 2 kilograma. Nutricionisti savetuju da uz ovaj napitak korigujete i način ishrane kako bi rezultati bili bolji.

Osim mršavljenja, evo kako će uticati na organizam:  

Čuva zdravlje srca. Kurkumin sprečava stvaranje tromba.
Poboljšanje varenja, ubrzava metabolizam i podstiče topljenej masnih naslaga
Obnavlja oštećene ćelije jetre.
Olakšava simptome artritisa. Smanjuje otok i ublažava bol.
Poznato je da kancer najbolje napreduje u kiselim sredinama, a kurkuma alkalizuje organizam, pa tako štiti vaše zdravlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija