• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: prirodnolecenje/informer.rs

04.05.2020

20:53

OSIM ŠTO RUŽNO IZGLEDAJU NA KOŽI, ČESTO SU BOLNE! Virusne bradavice možete lečiti prirodnim putem! Evo kako...

Ljubav

OSIM ŠTO RUŽNO IZGLEDAJU NA KOŽI, ČESTO SU BOLNE! Virusne bradavice možete lečiti prirodnim putem! Evo kako...

Podeli vest

Kada se jedna od njih pojavi, izgleda kao da je došla niotkuda.

Verovali ili ne, bradavice predstavljaju male, ograničene benigne tumore koje izaziva virus.

Ovakva infekcija je uglavnom bezopasna i moguće je tretirati na nekoliko načina.

Kod zdravog čoveka oko 20 posto bradavica reši se u roku od tri meseca, a 60 posto u dve godine. To znači da lečenje nije uvek potrebno, ali često je poželjno, jer bradavice mogu biti bolne, iritantne i neugodne.

Dobra vest je da postoji mnogo opcija lečenja bradavica koje su danas dostupne i konvencionalne i alternativne, pa više ne morate da se pitate kako da ih se rešite.

Foto: printscreen you tube TheSynapse

Jedan od najboljih načina za sprečavanje i lečenje bradavica je fokusiranje na podsticanje imunološkog sistema, uzimanjem vitamina C i hrane bogate cinkom, napitaka bogatim probioticima, poput kefira.

Kada virus dopre u spoljašnji sloj kože, uglavnom putem male ogrebotine, izaziva brz rast ćelija na samoj površini kože, stvarajući bradavicu. Ove izrasline se mogu javiti na bilo kom delu ljudskog tela.

Bilo da imate bradavice na rukama, nogama ili negde drugde na telu, postoje načini da ih se prirodno oslobodite.

PRIRODNI NAČINI da se oslobodite svih vrsta bradavica:

1. Vitamin C

Konzumirajte hranu bogatu vitaminom C, uključujući puno agruma, paprike i jagoda, kako bi podstakli imunološki sistem. Visok nivo ovog vitamina može se naći i u peršunu, kelju, kiviju i brokoliju.

2. Hrana bogata cinkom

Cink je takođe važan za imunološku funkciju. Jedite hranu bogatu cinkom kao što su semenke bundeve.

3. Probiotička hrana

Fermentisano povrće poput kimchija i živo-uzgojenog jogurta ili grčkog jogurta napravljenog od kravljeg ili ovčjeg mleka, bogate su dobrim bakterijama koje vaše telo treba za borbu protiv infekcija.

4. Zeleno lisnato povrće

Ovo snažno povrće daje vitamin A i minerale koji pomažu u imunološkom funkcionisanju.

Možete koristiti sveže ili zamrznute listove spanaća, blitve, kelja ili rukole. Zeleno lisnato povrće najbolje unesite putem salate ili smutija.

5. Hrana bogata selenom

Selen je vitalni antioksidans za imunološki sistem. Brazilski oraščići izvrstan su izvor selena.

6. Sirovi sir

Kozje mleko, ovčje mleko i kravlje mleko, od kojeg se prave sirevi, posebno su bogati probioticima. Uvek kupite sireve i nepasterizovane sireve ako želite unositi bilo koji probiotik.

Kada treba posetiti lekara:

  • Bradavica je bolna.
  • Bradavica pokazuje znakove infekcije.
  • Emisija gnoja ili krvi iz bradavica.
  • Promena izgleda bradavice.
  • Bradavice se pojavljuju na licu ili bilo kojem drugom osetljivom delu tela.
  • Bradavice se počinju širiti na druge delove tela ili se često javljaju.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija