• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2021

08:50

REŠITE SE KOSTOBOLJE JEDNOM ZA SVAGDA! Čaj od ove TRAVKE je izuzetno lekovit, pripremite ga na OVAJ NAČIN i zaboravićete na bol!

Ljubav

REŠITE SE KOSTOBOLJE JEDNOM ZA SVAGDA! Čaj od ove TRAVKE je izuzetno lekovit, pripremite ga na OVAJ NAČIN i zaboravićete na bol!

Podeli vest

Travari ovu biljku neretko kombinuju sa drugim, a najčešće sa žalfijom i kičicom

Među lekovitim biljkama izdvaja se i gorka detelina, s obzirom na to da čaj od nje ublažava kostobolju i reumatizam travari je preporučuju sada, jer zbog puno sedenja tokom izolacije, česta je pojava bolova lokomotornog sistema.

Gorka detelina preporučuje se i u slučaju da bi trebalo da se poboljša rad jetre, apetit, a može da zameni i sva lekovita svojstva lincure.

Čaj od suvog lista gorke deteline priprema se tako što se jedna kašičica lista prelije šoljom vrele vode. Znači, ne kuva se već je samo važno da se popari. Kao i drugi čajevi, pije se bez šećera, eventualno uz malo meda, a dnevno su dovoljne dve šolje.

Foto: printscreen you tube Kruna VD

Fitoterapeuti savetuju da dnevno ne bi trebalo da se pije više od dve šolje ovog čaja jer može da uzrokuje dijareju, ali zato samo dve šolje na dan mogu da pomognu u slučaju zatvora.

Travari ovu biljku neretko kombinuju sa drugim, a najčešće sa žalfijom i kičicom.

Iskustva su pokazala da gorka detelina može da pomogne i kod osetljivog želuca, nadimanja, žutice, gasova pa i čak kod suvog kašlja. Takođe, koristi se i za poboljšanje krvne slike. Terapijske efekte ima i kod kožnih oboljenja kao što su ekcemi, lišajevi, osipi, a u tom slučaju se koristi u vidu obloga koje se natapaju čajem. Gorak ukus joj je, tvrde poznavaoci lekovitog bilja, jedina mana.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubinka

pre 3 godine

Hvala na divnom tekstu i informacijama... Moracu da isprobam. Mene su spasli Indijski tamjan i kurkuma,pricali su mi ali nisam verovala dok nisam probala. Narodna medicina je jedina prava medicina.

Mila

pre 3 godine

Ni ja nisam verovala u moć kurkume sve dok me jednom, nisam imala jaku glavobolju, te sam, kurkumu pomešala sa čašom vode, verovali ili ne nako 10minuta, bol glavobolje, je uminuo.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija