• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

14.05.2020

13:35

MOĆNI NAPITAK! Sirup od ruže leči preko 10 bolesti, od jetre do plućnih infekcija!

Ljubav

MOĆNI NAPITAK! Sirup od ruže leči preko 10 bolesti, od jetre do plućnih infekcija!

Podeli vest

U ovom lepom cvetu se nalazi prava riznica vitamina A, C, B3, D i E. Latice su bogate eteričnim uljima, tianinom, šećerom, limunskom i vinskom kiselinom

Priprema: 

 

Uberite latice, očistite ih od insekata i ostavite ih 7 dana da se osuše. Kako bi sačuvale dovoljno svežine i kvalitet čuvajte ih u dobro zatvorenoj ambalaži na tamnom i suvom mestu. Najbolje su staklene ili limene kutije.

Foto: Pixabay

 

Pravljenje sirupa:

 

Prelijte 2 šake latica sa 500ml ključale vode i ostavite da odtoji 24 časa. Nakon toga procedite i ukuvajte sa 250gr šećera. Pred kraj dodajte sok od jednog limuna i kuvajte još dodatnih 5 minuta. 

 

Preporučuje se korišćenje do 4 kašike dnevno.

 

Pravljenje čaja:

 

Za pripremu čaja prelijte 2 kašike osušenih latica sa 300 ml ključale vode i ostavite poklopljene do 10 minuta. Nakon toga procedite i napitak je spreman za upotrebu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NE PRESTAJETE DA ŠTUCATE? Ovo je signal za uzbunu i morate da reagujete ODMAH
Ljubav

NE PRESTAJETE DA ŠTUCATE? Ovo je signal za uzbunu i morate da reagujete ODMAH

Štucanje je normalna i sporadična fiziološka pojava i dešava nam se svima s vremena na vreme. Obično prestane spontano ili uz pomoć nekog trika za nekoliko minuta ili najviše par sati. Međutim, ukoliko štucanje traje duže od 12, posebno duže od 24 ili 48 sati, morate to shvatiti kao upozorenje da može vrlo lako da se radi o simptomu nečega značajno ozbiljnijeg, piše Večernji list

13.05.2020

11:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija