• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pansport.rs

14.05.2020

15:04

IMATE RAVNA STOPALA? Ove VEŽBE morate raditi kako biste rešili problem, a evo šta su uzroci ovog DEFORMITETA!

Ljubav

IMATE RAVNA STOPALA? Ove VEŽBE morate raditi kako biste rešili problem, a evo šta su uzroci ovog DEFORMITETA!

Podeli vest

Treba da budete što više fizički aktivni.

Ravna stopala kod dece su deformitet koji se javlja od treće godine života. Jedan od faktora koji mogu da utiču na njihovu pojavu je genetska predispozicija, a ono na šta bi roditelji posebno trebalo da obrate pažnju jesu uzroci poput gojaznosti i nedovoljna fizička aktivnost.

Kako bi ispravili ovaj deformitet, potrebno je nositi udobnu obuću, ali i hodati po neravnim površinama. Veoma je bitno, takođe i da ovaj problem rešite još dok su deca mala. 

MOĆNI NAPITAK! Sirup od ruže leči preko 10 bolesti, od jetre do plućnih infekcija!

Vežbe za ravna stopala

Foto: Printscreen You Tube/Master Physical


Vežbe za ravna stopala izvode se svakog dana u trajanju od 10 do15 minuta, dete treba da radi vežbe bez obuće, bosih nogu, vežbe treba izvoditi minimum 2-3 meseca u kontinuitetu.

Pacijentu se sugeriše što više hodanja bez obuće, posebno leti po pesku ili šljunku, odnosno po neravnim podlogama. Takođe za simulaiciju neravnih podloga mogu se koristiti i specijalni trenažeri. Najbolje rezultate u lečenju spuštenih stopala je pokazala, prema naučnim studijama, kombinacija vežbi za stopala i nošenja ortotskih uložaka za obuću.

10 PUTA JAČE OD VITAMINA C! Seme koje sprečava infarkt, starenje ćelija i još niz oboljenja!

Vežba 1 - hod na prstima
Vežba 2 - hod na petama
Vežba 3 - u sedećem ili ležećem stavu saviti nožne prste na dole prema tabanu, sa zadržajem 10-15 sekundi ponoviti 3 puta
Vežba 4 - u sedećem ili ležećem stavu saviti stopalo na unutra sa zadržajem 10-15 sekundi ponoviti 3 puta
Vežba 5 - podizanje na prste u mestu
Vežba 6 - u stojećem stavu statički zadržaj na spoljašnjoj ivici stopala 15-20 sekundi
Vežba 7 - sedeći ili ležeći hvatanje maramice nožnim prstima i podizanje u vis
Vežba 8 - sedeći nabiranje maramice nožnim prstima


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

10 PUTA JAČE OD VITAMINA C!  Seme koje sprečava  infarkt, starenje ćelija i još niz oboljenja!
Ljubav

10 PUTA JAČE OD VITAMINA C! Seme koje sprečava infarkt, starenje ćelija i još niz oboljenja!

Ekstrakt semena grožđa sadrži koncentrovane materije iz grožđa koje koje su neopisivo efikasne kada je u pitanju zaštita krvnih sudova, jačaje kapilarne mreže, sprečavaje oksidacije masti i nastanak infarkta. Pored toga, ekstrakt semena grožđa stabiliše venske krvne sudove i smanjuje rizik od razvoja proširenih vena, smanjuje arterijske plakove – masti koje se nakupljaju na zidovima krvnih sudova. Ovo seme štiti i vaše oči, jer sprečava degenerativne promene makule i nastanak katarakte

14.05.2020

09:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija