• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

17.08.2020

13:14

NEPRIJATELJ ASTME! Sprečava napade i GUŠENJA! Čaj od ove biljke se preporučuje svima - LEK IZ PRIRODE!

Ljubav

NEPRIJATELJ ASTME! Sprečava napade i GUŠENJA! Čaj od ove biljke se preporučuje svima - LEK IZ PRIRODE!

Podeli vest

Aktivne supstance koje sadrži sprečavaju telo da proizvodi agens za aktiviranje proteina koji pokreće stezanje bronhija, što je glavni okidač za pogoršanje stanja

Biljka koja efikasno sprečava napad astme je podbel. Aktivne supstance koje sadrži sprečavaju telo da proizvodi agens za aktiviranje proteina koji pokreće stezanje bronhija, što je glavni okidač za pogoršanje stanja.

Osim toga, podbel je vrlo dobar čistač bronhija jer stimuliše izbacivanje sekreta. Zato se onima koji rade u prašnjavoj sredini preporučuje baš čaj od podbela, i to sa medom kao pomoćno sredstvo i u lečenju upornog kašlja i promuklosti.

U tom slučaju trebalo bi da se pije mlak tokom celog dana. Od značaja su i sveži listovi podbela, kao i njihov sok, jer primenjeni u vidu obloga, pomažu kod upale pluća i krajnika.

Foto: youtube/Planinarenje Srbija

Zahvaljujući kombinaciji sluzi i tanina, ova biljka je dobar lek i protiv proliva. U narodnoj medicini koristi se i za lečenje upala kože i vena. Sveže ugnječeno lišće se pomeša sa pavlakom i stavlja na upaljena mesta, a zatim se umota zavojem i platnom.

Način upotrebe: čaj od podbela se priprema tako što se puna kašičica cvetova i listova prelije sa 250 mililitara ključale vode i ostavi da odstoji. Oblog se uvek sprema gnječenjem listova da bi se pokrenule aktivne supstance. Za inhaliranje potrebno je punu kašiku cvetova i listova preliti vrelom vodom, pa paru udisati ispod pamučne tkanine više puta na dan. Sok se sprema u sokovniku samo od sveže ubranih i opranih listova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija