• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

18.08.2020

10:10

SVAKOG JUTRA POJEDITE ŠAKU BADEMA! Dogodiće vam se ovih SEDAM neverovatnih PROMENA

Ljubav

SVAKOG JUTRA POJEDITE ŠAKU BADEMA! Dogodiće vam se ovih SEDAM neverovatnih PROMENA

Podeli vest

Bademi su prepuni vitamina i drugih elemenata koji našem telu daju potrebnu količinu hranjivih materija i čine nas zdravima. Prirodni, neslani bademi ukusne su i hranjive grickalice prepune raznih zdravstvenih blagodeti

Samo nekoliko njih dnevno može da nam pomogne u poboljšanu zdravlja srca, a pomažu u borbi protiv bolesti poput dijabetesa i Alchajmerove bolesti.

OVE NAMIRNICE ĆU MOĆNIJE OD BILO KOG LEKA! Regulišu krvni pritisak i čuvaju zdravlje srca

Ako svaki dan jedete bademe, s njima unosite i ključne hranjive materije kao što su vitamin E, kalcijum, magnezijum i kalijum, kao i belančevine i vlakna.

Evo šta će se desiti organizmu ukoliko bademe uvrstite u ishranu: 

1. Smanjiće se nivo holesterola

Bademi su poznati kao najdelotvorniji kada je reč o smanjenju lošeg holesterola. Ako vam je nivo holesterola već visok, pokušajte da povećate unos badema na 20-30 komada dnevno.

2. Kosa će biti sjajnija 

Bademi sadrže nekoliko vitamina potrebnih za poboljšanje rasta kose i uopšteno jačaju kosu. Poznato je da magnezijum i cink stimulišu rast kose, a vitamin B daje kosi sjaj i dugovečnost.

Foto: Shutterstock

3. Smanjiće se rizik od bolesti srca

Bademi su bogati antioksidansima, monozasićenim mastima, magnezijumom i bakrom – za koje se zna da su dobri za zdravlje srca i krvnih sudova.

4. Smanjiće se nastanak bora

Bademi sadrže mangan koji pomaže pri proizvodnji kolagena – belančevine odgovorne za tonus kože. Sadrži i vitamin E, antioksidans koji pomaže u borbi protiv znakova starenja.

5. Digestivni sistem će bolje raditi 

Ljuskica badema sadrži probiotike potrebne za rast i razmnožavanje dobrih crevnih bakterija.

6. Poboljšava se moždana aktivnost

Budući da bademi sadrže vitamin E, to pomaže u poboljšanju pamćenja (ako se redovno konzumiraju). Ovi orašasti plodovi takođe usporavaju starenje mozga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija