• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf

02.09.2020

10:20

OVA BILJKA SPEČAVA RAK I JAČA IMUNITET! U Srbiji je možete kupiti za male pare, ČINI ČUDA ZA VAŠ ORGANIZAM

Ljubav

OVA BILJKA SPEČAVA RAK I JAČA IMUNITET! U Srbiji je možete kupiti za male pare, ČINI ČUDA ZA VAŠ ORGANIZAM

Podeli vest

Ispijanjem ovog čaja učinićete mnogo za vaše zdravlje.

Rak je bolest koja nastaje kada ćelije u određenom delu tela počinju da se nekontrolisano razmnožavaju. Iako ne postoji jasno definisani načini za sprečavanje kancera, uvođenjem određenih zdravih namirnica u ishranu možete da smanjite rizik.

Jedna posebna stvar koja se može pohvaliti antikancerogenim svojstvima je ekstrakt ehinaceje.

Ehinaceja je naziv grupe cvetnih biljaka iz porodice tratinčica koje su poreklom iz Severne Amerike.

Prema istraživanju njegove medicinske upotrebe, ova grupa ima devet vrsta, ali samo tri se koriste u biljnim suplementima - Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia i Echinacea pallida.

I gornji delovi i koren biljke koriste se u tabletama, tinkturama, ekstraktima i čajevima.

Studije su pokazale su da ekstrakti ehinaceje mogu da spreče rast ćelija karcinoma i čak da uzrokuje smrt ćelija karcinoma.

U jednoj studiji iz uzoraka epruveta, dokazano je da ekstrakt Echinacea purpurea i cikorne kiseline (prirodno pronađene u biljkama ehinaceje) ubijaju ćelije karcinoma.

Foto: Pixabay

 

U drugoj studiji, ekstrakti iz biljaka ehinaceje (Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia i Echinacea pallida) ubijaju ljudske ćelije raka iz pankreasa i debelog creva stimulisanjem procesa koji se naziva apoptoza ili kontrolisana ćelijska smrt, piše Telegraf.

Veruje se da se ovaj efekat javlja zbog svojstava jačanja imuniteta ehinaceje.

Koja je cena ehinaceje u Srbiji?

Iako je reč o biljki koja potiče iz Severne Amerike, ehinaceja se dosta odomoćila i kod nas, tako da je možete pronaći po relativno pristupačnim cenama.

Za ehinaceja kapi je potrebno da izdvojite u proseku oko 300 dinara,  a za čaj od 200 do 500 dinara, u zavisnosti od gramaže i proizvođača.

Pored donošenja odluka o zdravom načinu života, pokazalo se da određene navike povećavaju rizik od pojave raka, pa ih je najbolje izbegavati.

Prema Cancer Research UK, prestanak pušenja i izbegavanje cigareta je najveća stvar koju možete učiniti da biste smanjili rizik od raka.

Prerađeno meso takođe može povećati rizik od raka, pa ga je preporučljivo da ga izbegavate. Istraživanje je otkrilo povećani rizik od raka za svakih 25 grama prerađenog mesa koje osoba pojede dnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija