• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.09.2020

16:12

Pomešala je limun i sodu i popila, rezultat je ZAPANJUJUĆ! Ukus nije najlepši na svetu, ali je DELOTVORNO!

Ljubav

Pomešala je limun i sodu i popila, rezultat je ZAPANJUJUĆ! Ukus nije najlepši na svetu, ali je DELOTVORNO!

Podeli vest

Soda bikarbona i limun su sastojci koji imaju mnogo prednosti za naše zdravlje, ali i za čišćenje kuće. Kao lek soda bikarbona se najčešće koristi za lečenje gorušice, ali može pomoći i kod lečenja akni i kandide.

Smesa od sode bikarbone i limuna korisna je za čišćenje lica i uklanjanja mrtvih ćelija kože, ali i za izbeljivanje zuba.

Neki smatraju da kombinacija sode bikarbone i limunovog soka može pomoći u lečenju raka. Mnoge se namirnice smatraju anti-kancerogenima, posebno prirodni sastojci koji su antioksidansi i alkani. Ipak, samo zato što imaju te prednosti ne znači da nam mogu pomoći u lečenju raka, ali imaju neke koristi za sprečavanje nastanka raka.

Zdrava ishrana koja uključuje limun i sodu bikarbonu ima prednost na zdravlje jer:

Alkalizuje – kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalizirajuće delovanje na telo što pomaže kod acidoze – stanja prekomerne kiselosti krvi koje nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tela ili kada telo proizvodi previše kiseline. Takođe je odlično sredstvo za zdravlje bubrega jer pomaže pri izbacivanju toksina iz tela.

Dobri su za probavu – kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refluksa želudca.

Pročišćavaju – limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba.

Soda bikarbona i limun za rak

Ono što je najbitnije za dobro zdravlje je održavanje pH ravnoteže u telu. Idealna pH vrednost krvi bi trebalo da bude blago vlažna, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealnog svakodnevnog nivoa pH u telu može biti teško.

Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što pogoduje širenju kancerogenih ćelija. Korištenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih ćelija i ravnoteže unutrašnjosti tela tako da ćelije ne mogu preživeti. U slučaju raka, ovo znači promena unutrašnjeg stanja iz kiselog u nekiselo.

Recept: Pomešajte sok od pola limuna i 1 kašičice sode bikarbone u čaši vode te to popite. Samo pripazite da popijete napitak 30 minuta pre i barem 2 sata nakon obroka jer će neutralizovati želučanu kiselinu koja je dobra za probavu.

Foto: Shutterstock

Lečenje sodom bikarbonom – iskustva

Kombinacija sode bikarbone i limunova soka ima mnoštvo zdravstvenih prednosti kao što su detoksikacija tela, ravnoteža pH vrednosti, poboljšanje probave, imunološkog sitema i zdravlja srca, štite kožu, jetru i sprečavaju nastanak hroničnih bolesti.

Pokazala je pozitivne učinke na osobe koji imaju problema s aknama.

Preporučuje se da se ne konzumira sama nego s uljem vitamina E, uljem divlje ruže ili kremom koja sadrži vitamin C. Kada sodu bikarbonu pomiešate s jednim od tih sastojaka namažite smesu samo na problematična područja. Ljudi su primietili kako im tamne mrlje nestaju, a preporučuje se da se ne stavlja na otvorene rane ili istisnute bubuljice.

Osobe s osetljivom kožom primietile su kako smesa kokosovog ulja i sode bikarbone smanjuje pore. Pomešajte 2 kašičice kokosovog ulja i 1 kašiku sode bikarbone kako bi očistili lice. Sledeće jutro primetićete kako su pore znatno manje, kao i mitiseri. Ovaj postupak ponovite 2 do 3 puta sedmično.

Soda bikarbona se koristi kao narodni lek za lečenje gorušice jer to neutralizuje kiselinu. Pomešajte pola kašičice sode bikarbone s nekoliko kapi limunovog soka i pola čaše tople vode.

Soda bikarbona i limun – kandida

Gljivica Candida albicans nalazi se u svačijem telu, a problemi se javljaju onda kada se ona proširi. Ona može biti uzrok mnogih bolesti, pa je važno proveriti ravnotežu crevnih mikroorganizama.

Soda bikarbona je alkan i ako ju konzumirate stvara ravnotežu pH vrednosti u telu. Ako ste zaraženi kandidom u većim merama, trebaćete da konzumirate sodu bikarbonu mesec dana; a ako je zaraženost kandidom blaža onda 15 do 20 dana.

Prvi do peti dan: Dva sata prije svakog većeg obroka popijte 1 kašičicu sode bikarbone u 1 čaši vode. Ponovite 3 puta dnevno.

Šesti do deseti dan: Isto kao i prvi do peti dan, ali dva puta dnevno: ujutro i uveče.

Jedanaesti do petnaesti dan: Popijte 2 čaše vode sa sodom bikarbonom jedanput na dan, dva sata pre doručka.

Šesnaesti do dvadeseti dan: Isto kao 11-15 dan, samo dva puta dnevno.

Dvadeset prvi do trideseti dan: Samo ako je zaraza kandidom značajna utrostručite dozu: 3 kašike sode bikarbone pomešajte u dve čaše vode i pijte jedanput dnevno, dva sata pre doručka.

Soda bikarbona – nuspojave

Soda bikarbona ima brojne prednosti na naše zdravlje, kožu i za čišćenje, ali preterano korištenje sode bikarbone može izazvati loše posledice. Nuspojave preteranog korištenja sode bikarbone su:

  • nadutost
  • mučnina
  • natekle ruke, stopala ili zglobove
  • debljanje
  • bolovi u mišićima
  • psihičke promene (iritabilnost, zbunjenost, problemi s pamćenjem)
  • povraćanje
  • slabost
  • osip.

Ako tokom korištenja sode bikarbone primetite neke nuspojave odmah prestanite s korištenjem i u težim slučajevima posetite svog lekara kako bi na vreme sprečili dalji razvoj problema sa zdravljem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija