• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

06.10.2020

14:38

Origano je zdrav začin, ali ne leči rak niti ga sigurno sprečava

Ljubav

Origano je zdrav začin, ali ne leči rak niti ga sigurno sprečava

Podeli vest

Na osnovu analize raskrinkavanje.ba, u ovom članku ranije je objavljena netačna informacija da je čaj od origana najzdraviji na svetu i da sprečava sve, od obične prehlade do kancera.

U skladu sa navedenom analizom ispravljene su netačne informacije.  U prvoj verziji teksta je objavljena netačna informacija da je čaj od origana najzdraviji na svetu i da sprečava sve – od obične prehlade do kancera što se prema analizi Raskrinkavanje.ba ispostavilo kao netačno.

Korišćeni su termini “antioksidativni, antitumorski, antiinflamatorni lek” zatim “može da izleči”. U skladu s tim izmenjen je naslov i tekst članka, sporni termini su izmenjeni u termine da origano (zbog navedenih svojstava) može pomoći u prevenciji pomenutih oboljenja ali ne i lečiti jer za to ne postoji dokaz.

Bez obzira da li se koristi svež ili sušen, origano je popularan začin koji se koristi kao čaj hiljadama godina i u prevenciji različitih stanja.

Najčešći način je ispijanje čaja od ove biljke. Čaj od origana može da se priprema od sveže biljke ili od sušene. 1 do 2 kašike origana sipaju se u ključalu vodu. Ostavi se da odmori oko 5 minuta, a zatim se procedi i pije.

Čaj od origana preventivno da deluje na sledeće simptome: 

gušenje
artritis
kašalj i prehladu
probavne smetnje
bol u mišićima
zubobolju
akne
alergije
nadimanje
umor
glavobolju
bol u uhu
srčane smetnje
gorušicu
infekcije mokraćnih puteva
menstrualne grčeve

Čaj od origana

Sastojci:

4 – 6 kašika suvog lišća origana
3 šolje vode
jedna kriška limuna
malo meda

Priprema:

U ključalu vodu stavite origano, pustite da vri, a onda sklonite sa ringle i ostavite da odstoji oko 4 minute. Sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. U proceđen i prohlađen čaj sipajte limun i med. Pijte tokom celog dana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija