• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

10.10.2020

09:10

NAJLEKOVITIJI NAPITAK NA SVETU! Čisti jetru, umiruje želudačne tegobe, izbacuje kamen iz bubrega!

Ljubav

NAJLEKOVITIJI NAPITAK NA SVETU! Čisti jetru, umiruje želudačne tegobe, izbacuje kamen iz bubrega!

Podeli vest

Čaj od kantariona se već decenijama koristi za lečenje u narodnoj medicini. Lekovita svojstva ovog napitka su neverovatna, a najčešće se koristi kod želudačnih problema, za ublažavanje depresije i za izbacivanje kamena iz bubrega

Važno je napomenuti da ovo nije čaj koji trenutno deluje. Da bi rezultati bili vidljivi potrebno je piti ga 7 dana bez prekida, a nakon toga napaviti pauzu nekoliko dana i onda ponoviti ciklus od 7 dana. Značajnije rezultate možete primetiti nakon 3 do 6 meseci ispijnja ovog čaja na ovaj način.

Evo kod kojih tegoba se koristi čaj od kantariona:

1. Za depresiju i duševni nemir

Ekstrakt kantariona pomaže kod neprijatnih stanja koja prate depresiju, a to su uznemirenost, loše raspoloženje, nesanica. Može biti idealna prirodna alternativa za lečenje depresije, bez uzimanja drugih farmaceutskih proizvoda, kao što su antidepresivi i sedativi. Budite obazrivi kad koristite kantarion, jer u kombinaciji sa drugim lekovima može izazvati neželjena dejstva. Prema tome, samo osobe koje ne piju nikakve lekove mogu bez straha da uzimaju kantarion.

2. Deluje povoljno na hormone, uklanja simptome PMS-a i menopauze. Pomaže kod menstrualnih grčeva, a leči i anemiju.

3. Odličan je za umirivanje nadraženog želuca, a navodi se da može da pomogne i u lečenju čira na dvanaestopalačnom crevu. Kantarion je najbolje kombinovati sa drugim čajevima kako biste na najbolji način uklonili tegobe i bolove.

Foto: Pixabay

Pomešati po 20g cveta kantariona, hajdučke trave, korena crnog gaveza, sladića i lanenog semena. Mešavinu preliti sa 1l kipuće vode, poklopiti, posle 6 sati procediti i u toku dana piti umesto vode.

4. Čaj od kantariona je pomoćno sredstvo kod lečenja poremećaja krvnog pritiska i slabokrvnosti.

5. Upotreba kantariona se preporučuje nakon hemioterapija, kako bi se telo oporavilo.

6. Uklanja bolove u jetri i čisti od nakupljenih toksina. Zdravlje ovog organa je od presudne važnosti za dobro funkcionisanje celog orgaizma, zato se  preporučuje ispijanje ovog čaja 3 puta dnevno kako bi se očuvalo zravlje jetre.

Pomešati po 25g kantariona, nane, petrovca i smilja. 3 kašike mešavine preliti sa pola litre kipuće vode, poklopiti i ostaviti celu noć da odstoji. Idućeg dana piti po 1 šoljicu, 3 puta dnevno pre jela.

7. Bolje od bilo kog leka, čaj od kantariona, izbacuje kamen iz bubrega ukoliko ga pripremite na sledeći način: pomešajte po 20g kantariona, kilavice (sitnice), lista breze i korena zečjeg trna (gladiša). 4 kašike dobijene čajne mešavine kuvati 5min u 1l vode, i posle 3h procediti i piti u toku dana umesto vode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija