
Shutterstock
PRIRODNO LEČENJE ANEMIJE! Pobedite malokrvnost koristeći ove NAMIRNICE - spisak je podugačak! A ove nikako ne smete da konzumirate...
Anemija je „stanje obeleženo nedostatkom crvenih krvnih zrnaca ili hemoglobina u krvi.” Hemoglobin je gvožđem bogat protein koji daje krvi crvenu boju. Glavna odlika anemije je smanjena sposobnost krvi da prenosi kiseonik, zbog smanjene koncentracije hemoglobina.
Drugim rečima, anemije se definišu kao stanja sa vrednostima parametara eritrocitne loze (broja eritrocita, hematokrita i hemoglobina) ispod donje granice referentnih vrednosti.
Mesom protiv UMORA i RASEJANOSTI! Nutricionista savetuje šta jesti kada ste ANEMIČNI!

PAŽLJIVO! OVO SU PRVI SIMPTOMI RAKA DEBELOG CREVA: Ako se otkrije na vreme, ova OPAKA bolest je IZLEČIVA!


Anemija je usko povezana s nedostatkom gvožđa.
SIMPTOMI ANEMIJE (MALOKRVNOSTI):
- umor, malaksalost, opšta mišićna slabost
- zamaranje
- grčevi u mišićima
- ubrzan rad srca
- subjektivni osećaj lupanja srca
- glavobolja
- nesvestica
- vrtoglavica
- zujanje u ušima
- nedostatak koncentracije
- mrlje pred očima
- gubitak apetita
- mučnina
- gađenje
- gubitak telesne težine
- poremećaji menstruacionog ciklusa
- gubitak libida kod muškaraca

Namirnice koje treba uključiti u svoju ishranu, kako bi se savladala anemija:
Jetra: goveđa jetra je vrlo bogata gvožđem i vitaminom B12 i nizom drugih važnih minerala.
NAJBOLJI LEK JESENI! Ovaj plod je PUN VITAMINA C, čuva srce, creva i IMUNITET!

I BLAGA DEPRESIJA MORA DA SE LEČI! Pre nego što bude kasno, pomozite sebi uz POMOĆ PRIRODE!

Pivski kvasac: Visoka folna kiselina, B12 i gvožđe.
Hrana bogata vitaminom C: Vitamin C pomaže apsorpciju gvožđa.
Ako jedete hranu bogatu gvožđem – meso, pokušajte uključiti izvor vitamina C na tom istom obroku kao što su paradajz, paprika i jagoda.
Zeleno lisnato povrće: Ono pruža značajnu količinu gvožđa i folne kiseline. Spanać je dostupan tokom cele godine, a zahvaljujući gvožđu, dobar je za popravljanje krvne slike – anemije, kao i smanjenje lošeg holesterola u krvi. Od ostalog zelenog lisnatog povrća uključiti bareni kelj i brokoli.
Prirodni zaslađivači (u malim količinama): Ako se pitate šta učiniti kada je potrebno koristiti neku vrstu zaslađivača, ali se izbegava dodati šećer, pokušajte sirovi med u malim količinama (oko jedne kašike najviše).
Gvožđe je poznat kao drugi najvažniji mineral u telu (kalcijum je broj jedan). Vaše telo sadrži samo 3-5 grama gvožđa. Iako vam je potrebno vrlo malo gvožđa, to je apsolutno neophodno za život, i vaše telo naporno radi kako bi recikliralo i ponovno upotrebilo gvožđe koje ima.
Najgora hrana koju morate izbegavati kod anemije:
- Šećer / zaslađivači
- Obrađene žitarice
- Čokoladu. Čokolada sadrži supstancu koja uklanja gvožđe iz tela, tako da je najbolje da je izbegavate kada pokušavate povećati svoj nivo gvožđa.
- Konvencionalne mlečne proizvode. Kalcijum se veže sa gvožđem u hrani i može dovesti do slabe apsorpcije.
- Kafa i crni čaj. Preterana konzumacija kafe može blokirati apsorpciju gvožđa, pa smanjite na ne više od jedne šoljice dnevno.

Pixabay
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
objektiv.rs/informer.rs | Utorak, 22. 09. 2020.