• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2020

12:49

GODINU DANA JELA JE SAMO JEDNU STVAR! Nećete verovati šta se desilo sa NJENIM TELOM - želela je da SMRŠA, a onda...

Ljubav

GODINU DANA JELA JE SAMO JEDNU STVAR! Nećete verovati šta se desilo sa NJENIM TELOM - želela je da SMRŠA, a onda...

Podeli vest

Prošla kroz pakao

M. F. iz Belfasta prošle godine je spala na samo 40 kilograma i to nakon godinu dana stroge dijete za koju je sama naporavila meni.

Ali na njemu nije bilo skoro ničeg - samo jedna bombona i pola keksa dnevno. Kako piše Belfast live, ona tvrdi da nije znala ništa o poremećajima u ishrani, samo je želela da smrša.

- Nekoliko ljudi je komentarisalo da sam debela i da bi zaista trebalo da smršam. Poverovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji - rekla je ona.

Foto: Pixabay

Njena majka K.N. rekla je kako je prvo primetila da ćerka vraća kući ručak koji je nosila u školu, a tokom večere se skrivala u svojoj sobi i bacala hranu u smeće.

Kad je počela da ima vrtoglavice u školi, to je nateralo njenu majku da je odvede doktoru. On nije primetio poremećaj u ishrani, već ju je poslao na CT skener mozga.

Međutim, devojka nije ništa preduzimala sve dok se nije onesvestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli da joj otkazuju. Madason su tada stavili na strog režim ishrane. Morala je da jede na svaka dva sata i da leži u krevetu kako bi vratila kilograme.

Foto: Shutterstock

Majka tvrdi kako kućno lečenje nije pomoglo jer se M. osećala bespomoćno i čak je tri puta pokušala da se ubije. Napokon je onda u nekom trenutku odlučila da se prijavi u kliniku za poremećaje u ishrani, i to nakon što je pune dve nedelje bila potpuno bez hrane.

Sada je na fakultetu, vratila je težinu i kaže kako oseća strah od poremećaja u ishrani. Prikupila je novac koji je donirala klinici u kojoj se lečila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi da postane medicinska sestra za mentalna oboljenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija