• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic žena

01.11.2020

18:54

IMATE MUKE SA PRANJEM POSUĐA? TVRDOKORNE MRLJE SE LAKO SKIDAJU ako znate OVAJ TRIK sa FOLIJOM!

Ljubav

IMATE MUKE SA PRANJEM POSUĐA? TVRDOKORNE MRLJE SE LAKO SKIDAJU ako znate OVAJ TRIK sa FOLIJOM!

Podeli vest

Probajte ovo.

Kako se bliži zima, počinje sezona krčkanja, pečenja... I kada imate mašinu za sudove, retko koja može da opere posuđe koje se zaprlja, te je potrebno nešto i ručno oprati.

Ako se budete pridržavali ovih saveta, sigurni smo da ćete lakše, brže i bez muke oprati šerpe, plehove, pekače.

Foto: Pixabay

Izbegavajte sve vrste abrazivnih sredstava za pranje. Ukoliko vam nešto zagori, u posudu sipajte sodu bikarbonu, nalijte toplom vodom i ostavite da odstoji. Tako izbegavate struganje jer ćete šerpu lako oprati običnim deterdžentom za sudove.

Limun za mrlje na teflonu

Posuđe sa neprianjajućim premazom ne trpi abrazivna sredstva, grube sunđere niti žice za ribanje. Ako se ipak nešto zalepi, posudu potopite u rastvor sirćeta i vode u odnosu 1 : 2, ostavite pola sata, pa mekom krpom uklonite višak i tamna mesta istrljajte polovinom limuna.

Alu–folija za blistavo staklo

Najtvrdokornije mrlje na vatrostalnom posuđu čiste se tečnim deterdžentom, sodom bikarbonom, aluminijumskom folijom i četkicom za zube. Umočite četkicu u deterdžent i u sodu bikarbonu, nanesite na mrlju i ostavite bar 20 minuta. Izribajte zgužvanom alu–folijom.

Foto: Informer/Zaštitnik potrošača

Kalupe i plehove čistite u rerni

Da lepo očistite pleh za mafine, zagrejte rernu na 180 stepeni. Dve kašike sode bikarbone dobro razmutite u litar tople vode, sipajte u pleh i stavite u rernu na 20 minuta. Kada se voda ohladi, mrlje će se lako skinuti sunđerom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija