• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: majkapriroda.com

04.12.2020

07:42

OVA BILJKA VAŽI ZA PRIRODNI INSULIN! Evo kako se pravilno PRIPREMA

Ljubav

OVA BILJKA VAŽI ZA PRIRODNI INSULIN! Evo kako se pravilno PRIPREMA

Podeli vest

Brekinja je biljka koja je u narodnoj medicini poznata kao ” prirodni insulin”

Kora brekinja je vrlo lekovita, i ona se upotrebljava za pripremu dobro poznatog čaja, koji se koristi:

kod urinarnih tegoba
problema sa bubrezima
kod lečenja šećerne bolesti
kod snižavanja povišenih triglicerida u krvi

kod regulisanja lošeg holesterola
kod upale mokraćnih kanala i mokraćne bešike
kod problema sa bakterijom Escerichiom coli

Foto: Shutterstock

Priprema i upotreba čaja od kore brekinje – recept

Mada se čaj može spravljati od plodova brekinje (Sorbus torminalis), kao odličan lek protiv crevnih kolika, najpoznatiji je ipak čaj od kore drveta.

Za pripremu čaja od brekinja je potrebno usitniti koru te da se na jedan litar vode stave tri supene kašike.

Ostaviti koru da odstoji u vodi preko noći, a potom je zagrevati dok ne proključa i onda prohladiti i procediti.

Preporuka je da se za lečenje tegoba, pre svega vezanih za povišen šećer i masnoće u krvi, čaj od brekinja pije tri puta na dan, u trajanju od mesec dana.

Nakon perioda od mesec dana je potrebno da se napravi pauza u korišćenju preparata, ali se potom može nastaviti posebno sa ciljem održavanja optimalnog nivoa glukoze.

Smatra se da je iako je čaj ne baš tako prijatnog ukusa, najbolje isti piti bez ikakvog dodavanja zaslađivača, jer mu umanjuju efekat.

Generalno gledano, čaj od brekinja deluje kao prirodni insulin, te pojačava dejstvo insulina u organizmu, i pogodan je za lečeje obe vrste dijabetesa, piše majkapriroda.com

Pored toga, kora brekinje takođe ima i vitamina C, pa je odlična u preveniranju infekcije urinarnih puteva i za pojačanje diuretske funkcije.

Iskustva korisnika ovog čaja su i više nego pozitivna, te su od davnina poznati efekti ove biljke i to kod osoba koje su pre svega dijabetičari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

EVO KAKO DA UŠTEDITE PARE! Prestanite da kupujete OVO
Ljubav

EVO KAKO DA UŠTEDITE PARE! Prestanite da kupujete OVO

Ljudi najviše novca "bacaju" na hranu, otkrila su najnovija istraživanja sprovedena na Univerzitetu Oregon. Naime, porodice najviše novca troše na hranu koju potom bacaju. Zapitaćete se kako je to moguće, ali pažljivo pogledajte stanje u vašoj kući

03.12.2020

12:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija