• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs/informer.rs

07.12.2020

11:28

IZBACITE LOŠU NAVIKU - Ovo nikako ne smete da PIJETE UJUTRU!

Ljubav

IZBACITE LOŠU NAVIKU - Ovo nikako ne smete da PIJETE UJUTRU!

Podeli vest

Ukoliko vam ostane čaša vode na ormariću tokom noći, nemojte je sutradan piti, bolje je prospite, tako ćete učiniti sebi uslugu...

Obična voda, za razliku od hrane, ne sadrži šećere ni belančevine, zbog čega je mikrobima lakše da je zagade. Za čudan ukus vode koja je odstajala u čaši preko noći postoji objašnjenje.

Naime, kako je voda bila izložena vazduhu, upila je nešto ugljen-dioksida i delić tog CO2 pretvorio se u karbonsku kiselinu, što znači da voda na vazduhu menja svoj hemijski sastav.

Kad karbonska kiselina otpusti jedan ili dva protona i pretvori se u bikarbonat ili karbonat, to snižava pH vrednost vode, zbog čega ona menja ukus.

Foto: unsplash.com

Sedeći put kada se uhvatite za čašu vode koja je ostala od sinoć na vašem stolu, setite se da je bila izložena bakterijama i da je u njoj završila i nezanemariva količina prašine.

To ne znači da se voda pokvarila, ali zbog svega onoga što se tokom noći nakupilo u njoj razmislite da li treba da je popijete.

SLANA VODA ČISTI ORGANIZAM! Stari lek za DETOKSIKACIJU creva i jačanje IMUNITETA! Evo kako da je KONZUMIRATE

TELO ĆE VAM BITI ZAHVALNO! Uradite ovo PRE DORUČKA i organizam će vam se PREPORODITI, a koža će imati BLISTAV SJAJ


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija