• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti/informer.rs

07.12.2020

22:30

NEMOJTE DA TRPITE AKO VAS OVO ZABOLI! Odmah idite kod lekara!

Ljubav

NEMOJTE DA TRPITE AKO VAS OVO ZABOLI! Odmah idite kod lekara!

Podeli vest

Većina nas često trpi nekakve bolove misleći da to nije nešto "strašno", bilo da se radi o ruci, nozi ili leđima. Međutim, ukoliko osetite ove specifične bolove, odmah se javite lekaru.

Na primer, uzroci bola u stomaku i leđima mogu biti različiti, a neretko je uzrok nešto što ne smemo da ignorišemo. Ukoliko primetite takve smetnje pod hitno se obratite lekaru, jer je važno utvrditi stvarne uzroke.

Evo nekoliko saveta:

Foto: Shutterstock

Simptom: Oštar bol u donjoj desnoj strani stomaka

Uzrok: Upala slepog creva

Manifestuje se kada je ulaz u slepo crevo blokiran, pa dovodi do infekcije. Nelečenje može uzrokovati pucanje creva ili apsces. Ako osećate mučninu, groznicu ili povraćanje odmah se konsultujte s lekarom.

Simptomi: Osećate jak bol u leđima

Uzrok: Upala bubrega

Osećaj snažnog žarenja pri mokrenju uzrok je verovatno bubrežna infekcija. Bakterije se iz bešike penju u gornji deo mokraćnog trakta. Kod obolelih se javlja groznica, mučnina i povraćanje. Lečenje zahteva korišćenje antibiotika.

Foto: Shutterstock

Simptomi: Jak bol u stomaku praćen nadutošću

Uzrok: Sindrom iritabilnog creva

Ova bolest pogađa jednu od deset osoba, a nagađa se da stres podstiče ovaj sindrom. Leči se u zavisnosti od stepena bolesti, a najčešće laksativima ili drugim lekovima koji smanjuju grčenje mišića. Dijagnoza ove bolesti je doživotna i zahteva dugotrajan i kvalitetan način lečenja.

S obzirom da pomenuti uzroci nisu strogo određeni, mi vam savetujemo da se odmah javite lekaru ukoliko primetite neke od simptoma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija