• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: priroda-leci-sve.com/informer.rs

13.12.2020

10:51 >> 11:11

Kako SMRŠATI na ZDRAV i bezbedan način? SPISAK korisnih BILJAKA i namirnica!

Ljubav

Kako SMRŠATI na ZDRAV i bezbedan način? SPISAK korisnih BILJAKA i namirnica!

Podeli vest

Kada se malo povede računa o tome koliko kalorija ima određena vrsta namirnica i ishrana prilagodi tome, put do vitke linije postaće lakši i kraći. Ovo je spisak biljaka i namirnica koje će vam u tome pomoći

Kukuruzna svila - prirodno sredstvo za bezbedno mršavljenje. Kukuruz, tačnije kukuruzna svila, koja u vreme cvetanja ove biljke visi sa ploda u vidu tananih i svilenkastih vlakana, jeste pouzdano i potpuno bezopasno prirodno sredstvo za mršavljenje. Ovaj čaj možete da nabavite u bljnoj apoteci, a spremite ga preme

Čaj od kukuruzne svile: Jednu kafenu kašiku kukuruzne svile preliti šoljom (200 ml) hladne vode i zagrejati da proključa. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja. Čaj od kukuruzne svile nema štetnih dejistava tako da se može koristiti u dužem vremenskom periodu.

Foto: Shutterstock

Jabukovo sirće - je odlično sredstvo za mršavljenje. Pored toga sto "topi masti", utiče na ubrzavanje metabolizma što predstavlja najbitniji faktor za očuvanje vitke linije. Zdrava dijeta nije ona koja se zasniva na gladovanju, već ona koja pospešuje sagorevanje unetih kalorija i umanjuje osećaj gladi.

Napomena: Nikad nemojte da pijete čisto jabukovo sirće. Ono mora da bude razređeno, a pije se tri puta dnevno, pre obroka.

Celer - je biljka za koju se kaže da ima negativne kalorije. Šta to ustvari znači? Znači da je za varenje celera potrebno utrošiti vise kalorija nego što on u sebi sadrži. Preporučuje se kao namirnica za mršavljenje jer stvara osećaj sitosti sa nula unetih kalorija.

Foto: Shutterstock

Koštica masline - je korisna stvar za mršavljenje. Kada jedete masline progutajte i neku košticu, ona će znatno umanjiti osećaj gladi jer joj je potrebno dosta vremana da bi se svarila. Pri tom će umanjiti lučenje želudane kiseline i stvoriti sasvim ugodan osećaj u stomaku. Samo nemojte u tome preterivati jer možete preopteretiti želudac. Najčešće je i jedna koštica dnevno dovoljna.

Kokosovo ulje - uspešno smanjuje apetit, najbolje utoljava glad od svih drugih masnoća pa i ostalih namirnica. Ako jedete hranu pripremljenu s ovim uljem imaćete duži osećaj sitosti i nećete ogladneti između obroka. Samim tim kokosovo ulje je pomoćno, indirektno sredstvo za mršavljenje.

Foto: Shutterstock

Surutka - surutkini proteini pospešuju mršavljenje jer utiču na povećanje mišićne mase. Pored toga daju osećaj sitosti jer utiču na povećanje nivoa hormona koji smanjuje apetit.

Crni kim - istočni narodi veruju da crni kim sprečava gojaznost pa ga zato treba koristiti uz namirnice koje goje, ako baš morate da ih jedete (pogotovo hleb i peciva).

Foto: Shutterstock

Med i cimet - svako jutro, pola sata pre doručka, na prazan stomak i uveče, pre spavanja, uzimati mešavinu od jednakih delova meda i cimeta koji su prokuvani u jednoj časi vode. Ova terapija sprečava formiranje i akumulaciju masnoća u našem telu.

Zeleni čaj - kofein u zelenom čaju ograničava apsorpciju masti i povećava sposobnost tela da sagori unete kalorije, zbog čega se sve više koristi kao efikasno prirodno sredstvo za mršavljenje. Ovaj čaj nema neželjenih efekata osim kod ljudi koji su preosetljivi na kofein.

Iće i piće

Osim toga strogo izbegavati sledece namirnice: slatkiše, beli hleb i proizvode od belog brašna, krompir, svinjsko meso, majonez, smoki, čips i sve grickalice, gazirana i alkoholna pića. Prednost treba dati crnom hlebu i proizvodima od crnog brašna, redovno unositi namirnice bogate vlaknima (šargarepa, grašak, boranija, brokoli, ovas, raž...). Što se tiče mesa upotrebljavati piletinu, ćuretinu, junetinu i morsku ribu, najbolje u barenom obliku ili sa roštilja.

Mori vas GLAD, stadaju BUBREZI i JETRA... POGREŠNA DIJETA daje ove simptome!

GI DIJETA odlična za one koji kubure sa ŠEĆEROM! Pravila i primer JELOVNIKA za 7 dana!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 254! Bez ovoga nam nema dijete u naredna dva meseca! Crni otkriva koju namirnicu moramo da obezbedimo da bismo pregurali zimu!
Društvo

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 254! Bez ovoga nam nema dijete u naredna dva meseca! Crni otkriva koju namirnicu moramo da obezbedimo da bismo pregurali zimu!

Dragi moji gurmani i gurmanke, debelići i debelice, i svi vi koji me pratite jer vam je zabavno iako ste mršavi i lepo građeni, dugo nismo pričali o hrani i mislim da je baš danas taj dan. Razlog za to je što je došao period kada svako od nas mora nešto da napravi i obezbedi da bismo mogli uspešno da održavamo režim tokom zimskih dana. Reč je naravno o ''stavljanju'' kupusa koji je jedan od glavnih sastojaka ovog našeg režima. Pogotovo kada je reč o kiselom kupusu koji je kada se začini malo sa alevom paprikom izuzetno ukusan i siti a ima minimum kalorija. Možda ove zime nećemo moći da pravimo i jedemo sarmu kako smo navikli ali, to i nije neka šteta jer je svako od nas pojeo dovoljno sarme u životu da ne mora nikada više da uzme ni zalogaj. U svakom slučaju obezbedićemo sebi idealnu namirnicu koja je uz sve što sam naveo prepuna vitamina što nam je od velikog značaja za jačanje imunog sistema u ovoj epidemiji

01.12.2020

20:18

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija