• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sensa

09.02.2021

10:40

OVIH PET NAMIRNICA MOŽETE DA JEDETE I DA SE NE UGOJITE! Čak i pomažu pri mršavljenju!

Ljubav

OVIH PET NAMIRNICA MOŽETE DA JEDETE I DA SE NE UGOJITE! Čak i pomažu pri mršavljenju!

Podeli vest

5 namirnica koje su bogate ugljenim hidratima, a pomažu da smršate

U mnogim striktnim dijetima i režimima ishrane ugljeni hidrati se izbacuju u potpunosti, ali to jedna zabluda i nezdrav i restriktivan način ishrane.

Prisustvo ugljenih hidrata u ishrani podjednako je važno zarad normalnog funkcuionisanja organizma, za energiju i održanje opšteg zdravlja.

Iz ishrane izbacite brzu hranu i prerađene ugljene hidrate i šećere koji uzrokuju taloženje masnih naslaga, a umesto njih u ishranu uvrstite zdrave ugljene hidrate koji će pozitivno uticati na vaše zdravlje i pomoći da smršate, budete vitki i zdravi.

Evo kojih 5 namirnica koje su bogate ugljenim hidratima treba da imate u ishrani:

1. Kukuruz

Važno je da je reč o organskom i svežem kukuruzu koji se kuva i peče bez ulja i bez previše soli. Izbegavajte kukuruz iz konzerve jer često sadrži dodatnu so i šećer. Kukuruz je bogat zdravim ugljenim hidratima, vlaknima, jodom, fosforom, magnezijumom i kalcijumom i gvožđem.

Foto: Pixabay

Namirnice od kojih se ne gojite

2. Boranija

Zdrava i niskokalorična večera koja sadrži ugljene hidrate,a najbolje će ubrzati vaš metabolizam - boranija. Sadrži mali broj kalorija, ali je bogata vlaknima koji će vas zasititi, ali i pozitivno uticati na sistem organa za varenje. Takođe, sadrži brojne vitamine i minerale.

3. Testenina od tvrde pšenice

Ova vrsta testenine neće ugroziti vašu liniju, ali budite oprezni sa sosom. Koristite soseve bez puno ulja i šećera, kao što su svee ceđeni paradajz, sos od bosiljka ili soevi sa nemasnim mesom poput organske piletine i povrća.

4. Leblebija

Nedostatak vlakana u organizmu negativno utiče na probavni sistem, a leblebije su svakako namirnica koja će vašem organizmu obezbediti dovoljnu dozu vlakana i biljnih proteina. Leblebija sadrži brojne složene ugljene hidrate koji su zdravi, kao i mangan.

Foto: Pixabay

5. Pečurke

Pečurke sadrže proteine, ugljene hidrate i brojne antioksidante koji neutrališu negativn eposledice slobodnih radikala. Kako bi naše telo dobro apsorbovalo nutrijente iz pečuraka, kombinujte ih sa mesom ili žitaricama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 3 godine

Кад је хтео да нагоји своје свиње, мој деда им је давао кукуруз. А ви тврдите да кукуруз не гоји?

TRI najčešće ZABLUDE o MRŠAVLJENJU! Sve smo radili POGREŠNO!
Ljubav

TRI najčešće ZABLUDE o MRŠAVLJENJU! Sve smo radili POGREŠNO!

O mršavljenju možete čuti toliko saveta da na kraju uopšte ne znate u šta da verujete i čega da se pridržavate. Nesvesni da većina saveta vrlo verovatno neće delovati na nas, ulazimo u začarani krug gubljenja i dobijanja kilograma, iz kojeg po pravilu izlazimo nezadovoljni

25.01.2021

19:53 >> 19:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija