• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas

16.02.2021

23:00

PIVO DEFINITIVNO NE GOJI! Ovo piće ima NAJVIŠE KALORIJA, i ako možete, izbegavajte ga!

Ljubav

PIVO DEFINITIVNO NE GOJI! Ovo piće ima NAJVIŠE KALORIJA, i ako možete, izbegavajte ga!

Podeli vest

Ukoliko ste se pitali koliko alkohol goji i u kojoj meri možete da pijete, evo odgovora. Zapravo nije toliko problem u kalorijama koje sadrže alkoholna pića, već u tome šta će uslediti nakon što popijete nekoliko čašica. U tom slučaj, otvara se apetit i glad je neminovna, a tada može da vam se desi da pojedete mnogo više nego što vam je potrebno, a uz to još može da se desi da poželite upravo hranu koja je zabranjena, brzu hranu koja je ukusna i tu počinje začarani krug

Pivo

Smatra se da je pivo najveći neprijatelj vitkog struka, pa čak postoji i izraz "pivski stomak" koji to potvrđuje. Ipak, krigla piva sadrži 170 kalorija, ali je problem u tome što se retko ko zadrži na samo jednoj. Čak i neki stručnjaci tvrde da samo pivo neće dovesti do gojaznosti, već hrana koju unosimo nakon nekoliko čaša ovog napitka.

Ako ste ljubitelj piva, obavezno birajte ona svetla, jer u sebi sadrže dosta manji procenat kalorija nego tamna. Takođe, držite se dalje od piva iz domaće proizvodnje, jer njihova kalorijska vrednost može biti duplo veća nego kod industrijskih.

Foto: Pixabay

Krigla piva sadrži 170 kalorija

Žestoka pića

Žestoka pića su takođe neprijatelji svake dijete, jer iako imaju oko 50 kalorija, u sebi sadrže dosta alkohola koji goji. Izbegavajte ova kratka pića na slavljima, a umesto njih odaberite neku drugu opciju koja manje utiče na figuru.

Kokteli i džin tonik

Pića koja najviše goje definitivno su mešana pića poput raznih koktela. U njima, osim alkohola, postoji i velika količina slatkih sirupa i sokova, što ih doslovno čini kalorijskom bombom.  Činjenica da jedna čaša koktela može da sadrži preko 300 kalorija daje vam dobru smernicu da se držite podalje od ovog alkoholnog napitka.

Ništa bolja opcija nisu ni mešavine pića poput džin tonika jer se i sam tonik izrađuje od kukuruznog sirupa koji je prepun fruktoze. Da bismo vam dočarali koliko fruktoza goji, reći ćemo vam samo da se ona nalazi i u koka koli. Dakle, ako baš volite napitke od džina, bolja opcija je da ga mešate sa kiselom vodom u koju ste dodali malo limunovog soka.

Šampanjac

Iako je šampanjac piće koje se najviše forsira na proslavama kao što je Nova godina, postoji dosta ljubitelja koji u njemu uživaju i tokom ostatka godine. Ovo je zaista dobra odluka, jer jedan decilitar šampanjca sadrži svega 80 kalorija. Osim što ne goji, šampanjac je i veoma dobar za celokupno stanje organizma, jer poboljšava zdravlje srca, koži daje lepši izgled, a utiče i na bolje raspoloženje i smanjuje depresiju.

Foto: Shutterstock

Vino

Ako zaista želite da izgledate savršeno, a ne želite da se ugojite vaš saveznik biće - vino. Ono ne samo da ne utiče na težinu, već su nedavne studije dokazale da žene koje redovno piju ovo piće imaju manje masnih naslaga nego one koje ne konzumiraju alkohol. Zato natočite sebi čašu crnog ili belog vina i uživajte u druženju sa svojim prijateljima bez ikakvog osećaja krivice ili bojazni da ćete se imalo ugojiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nemojte vishe

pre 3 godine

"... PIVO DEFINITIVNO NE GOJI!...". Nemojte, nemojte, molim vas nemojte, molim vas nije fer, nemojte vise srati!

DEVET ZNAKOVA DA SE GOJITE ZBOG ŠTITNE ŽLEZDE! Ove znakove ne smete da ignorišete
Ljubav

DEVET ZNAKOVA DA SE GOJITE ZBOG ŠTITNE ŽLEZDE! Ove znakove ne smete da ignorišete

Ako ste nabacili nekoliko kilograma viška, to može biti zbog nezdravih navika u ishrani i nedovoljno fizičke aktivnosti, ali može biti i rezultat usporenog rada štitne žlezde, koji se stručno naziva hipotireoza. Kod ovog stanja, štitna žezda ne proizvodi dovoljno hormona koji su telu neophodni da bi pravilno funkcionisalo, što rezultira problemima sa metabolizmom

30.01.2021

15:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija