• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2021

11:13

KOJA ZEMLJA IMA NAJMANJU SMRTNOST? Stručnjaci tvrde da ovaj moćni mineral podiže imunitet i pomaže u borbi protiv korone!

Ljubav

KOJA ZEMLJA IMA NAJMANJU SMRTNOST? Stručnjaci tvrde da ovaj moćni mineral podiže imunitet i pomaže u borbi protiv korone!

Podeli vest

Borba protiv pandemije koronavirusa i dalje je u punom zamahu, a poslednji podaci pokazuju da zemlje Dalekog istoka beleže najbolje rezultate. U Singapuru je umrlo svega 29 ljudi od ukupno šest miliona stanovnika što stručnjaci pripisuju jednom moćnom mineralu - jodu

Naime, stanovništvo iz ovog dela sveta poznato je po tome što unose propisane količina joda, podižući na taj način imunitet, što dovodi do zapanjujućih rezultata, ne samo u Singapuru već i u zemljama iz okruženja u čemu prednjači i Japan.

Ovo je u potpunom skladu sa ispitivanjem sprovedenim u Nacionalnom reuma centru u Holandiji. Tim na čelu sa profesorom doktorom Verheesenom je, analizirajući podatke o broju žrtava u svetu čiji je uzrok kovid-19, zaključio da količina unetog joda ima bitan uticaj na procenat smrtnosti. 

Kao primer navodi da epidemioloski podaci pokazuju da trenutna pandemija korona virusa kod Japanaca i drugih zemalja poznatih po visokom unosu joda, ima veoma nisku stopu smrtnosti od kovid-19 u poređenju sa drugim zemljama. 

Jod bi trebalo da se unosi kroz hranu, a najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinskoj soli. 

Dnevni unos joda bi trebao iznositi od 1,5 miligrama do 2,4 miligrama po osobi.

Optimalan unos joda mogao bi da postane određena vrsta "vakcinacije", koja naglo smanjuje rizik od razvoja bolesti.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija