• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

09.03.2021

13:50

U ZABLUDI STE DA JE OVA NAMIRNICA ZDRAVA! Nutricionista tvrdi da nije dobra za IMUNITET

Ljubav

U ZABLUDI STE DA JE OVA NAMIRNICA ZDRAVA! Nutricionista tvrdi da nije dobra za IMUNITET

Podeli vest

Da bismo došli do idealne linije, pre svega moramo da se odreknemo slatkiša. Međutim, to mnogima teško pada, pa ljudi koji žele da ipak malo "varaju", za šta se nutricionisti slažu da je povremeno dozvoljeno, često će napraviti čaj ili kafu i dodati veštačke zaslađivače

Iako mnogi veruju da ovi zaslađivači spadaju u zdravu hranu, istina je potpuno drugačija.

 - To je velika greška, naročito ako uzimate veštačke zaslađivače koji ne sadrže kalorije -  kaže nutricionistkinja Ali Miler.

 - Uopšte nisam ljubitelj takvih zaslađivača. Da, oni tehnički imaju nula kalorija i time ne remete kilažu, ali samo zato što nešto nema kalorije, ne znači da nema uticaj na metabolizam - rekla je ona.

Foto: Shutterstock

Veštački zaslađivači nisu dobri za zdravlje

Veštački zaslađivači mogu ozbiljno da poremete mikrobiom i ravnotežu u sistemu za varenje, koji je odgovoran za sve od težine, imuniteta pa do raspoloženja. Mnogi ih stavljaju u kafu kako bi bila slađa i "prevarila" osećaj gladi.

 - Iako nešto ima nula kalorija, i dalje može da poremeti značajne blagodeti dijete. Znajte da će ukus šećera, čak i bez kalorija, aktivirati GLP-1 receptore na jeziku, koji će podstaći lučenje insulina iako niste uneli kalorije. Insulin ima veoma negativno dejstvo na stanje posta i može da dovede do pada šećera u krvi, koji će zauzvrat uticati na raspoloženje i nivo energije -  objasnila je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija