• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

20.03.2021

14:00

NUTRICIONISTA TVRDI: Ove TRI NAMIRNICE morate da jedete ukoliko POSTITE

Ljubav

NUTRICIONISTA TVRDI: Ove TRI NAMIRNICE morate da jedete ukoliko POSTITE

Podeli vest

Post na vodi ili post na ulju često nas ostave zbunjenim oko toga šta smemo da jedemo, a da dobijemo sve važne nutrijente za imunitet i druge funkcije organizma

Nutricionista Trej Sanders nabrojao je tri namirnice koje obavezno treba unositi kada postite na ulju.

U pitanju su određene vrste povrća, ribe i pirinča.

 - Kada planiram obrok, gledam širu sliku, mora da sadrži zdrav ugljeni hidrat, protein, povrće i za desert nešto što je prirodno slatko, bez dodatog šećera" - rekao je on.

 - Trenutno najviše volim integralni pirinač, koji je ugljeni hidrat sa niskim sadržajem šećera. Potom masnu ribu, kao što je skuša, i prokelj kao dozu povrća -  rekao je on.

Foto: Shutterstock

Šta treba jesti za vreme posta?

Prokelj mnogi ne vole jer ga još iz detinjstva pamte po "čudnom" ukusu i mirisu, ali Sanders kaže da je to greška.

 - Sorte prokelja koje se danas uzgajaju mnogo su drugačije od onih koje smo jeli kao deca. Imaju bolji ukus i miris, iznenadili biste se. Plus, bogati su vlaknima, vitaminom C i K, kao i fitonutrijentima i antioksidantima - rekao je on.

Za desert, on preporučuje bobice kao voće koje je lako kombinovati i jesti sveže ili smrznuto, a takođe su pune zdravih nutrijenata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija