• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.04.2021

22:06

Ako želite da SMRŠATE, izbacite ove dve namirnice iz ishrane!

Ljubav

Ako želite da SMRŠATE, izbacite ove dve namirnice iz ishrane!

Podeli vest

Ovu dijetu je osmislio američki nutricionista i fitnes instruktor Horhe Kruz koji smatra da glavni uzrok gojaznosti ne leži u količini unetih kalorija, već u količini “pogrešnih” kalorija koje svakodnevno unosimo

Koje su to “pogrešne” kalorije?

Problem nastaje kada unosimo hranu koja se pretvara u šećere, a to su ugljeni hidrati. Dakle, sve se svodi na lučenje insulina i njegovu ulogu u procesu mršavljenja. Što više šećera unosimo u organizam, to se povećava lučenje insulina, hormona koji sprečava pretvaranje masnih naslaga u energiju. A samim tim se i kilogrami nagomilavaju.

Ukoliko iz ishrane izbacite ugljene hidrate i šećer, moguće je da izgubite i do 8 kilograma za 2 nedelje, tvrdi on. On predlaže da se uvede izbalansiran ishrana, a to znači da u toku jednog dana imamo 3 glavna obroka i 2 užine. Na ovaj način će se metabolizam ubrzati.

U ovoj dijeti praktično nema strogih ograničenja porcija i nema osećaja gladi. To pravilo važi za sve namirnice, osim za one koje imaju “pogrešne” kalorije, odnosno obiluju ugljenim hidratima i šećerima. Dozvoljen unos ovih “pogrešnih” namirnica je do 100 gr dnevno.

Izbacite namirnice koje obiluju zasićenim mastima, a počnite više da jedete hranu bogatu vlaknima i proteinima.

Foto: Printscreen You Tube

Cezar salata

Ideja za jelovnik

Doručak: pogačica od integralnog brašna sa puterom, šolja kafe sa mlekom (po želji zaslađena zaslađivačem)

Jutarnja užina: kriška sira po izboru (može i punomasni)

Ručak: salata sa škampima (2 šolje iseckane zelene salate, 2 kašike dresinga za Cezar salatu, 5 grilovanih škampa, 1 kašika narendanog parmezana)

Popodnevna užina: parče ćurećih prsa, list kačkavalja

Večera: šnicla s povrćem (grilovana šnicla od posnog goveđeg mesa, isečena na trake, 2 šolje barenog spanaća, salata od čeri paradajza i zelene salate začinjena maslinovim uljem i vinskim sirćetom), 1-2 čaše crnog vina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija