• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: život plus/informer.rs

13.04.2021

14:47

OVO JE TAJNA STABILNE VEZE! Dobar brak ćete imati jedino AKO POSLUŠATE OVAJ SAVET!

Ljubav

OVO JE TAJNA STABILNE VEZE! Dobar brak ćete imati jedino AKO POSLUŠATE OVAJ SAVET!

Podeli vest

Ozbiljni brakovi nemaju šansu za uspeh kao parovi koji se snehz, ali ne i kada sve pretvore u šalu.

Duhovitost je dar kojim možete da osvajate ljude, a koliko je to važno u partnerskim odnosima istraživao je Džefri Hol sa Univerziteta u Kanzasu.

Za 30 godina uradio je čak 39 studija, u kojima je učestvovalo više 15.000 osoba, a ustanovio je da je humor ključan za izgradnju uspešnog odnosa među parovima i da bi partneri trebalo da imaju sličan smisao za šalu kako bi uspostavili dobru komunikaciju.

Autor istraživanja upozorava da ako svaku partnerovu dobronamernu provokaciju shvatate ozbiljno, to može loše da utiče na odnos.

Humor nije kada se od svega pravi šala.

- Ljudi kažu da žele da njihovi partneri imaju smisla za humor, ali to je širok pojam - ističe Hol. - Ako misle da od svega mogu da naprave šalu, to nije ono na čemu će veza opstati. Humor je u ovom slučaju povezan sa zadovoljstvom odnosa koji parovi zajedno razvijaju.

Foto: Shutterstock

Autor u drugom istraživanju navodi da sposobnost da nasmejete dragu osobu gradi sigurnost među partnerima. Zajednički smeh je važan pokazatelj privlačnosti između potencijalnih parova, ali to ne znači da partneru treba da se rugate ili da to radite kroz smeh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija