• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

04.05.2021

08:11

OVE NAMIRNICE NE BI TREBALO DA JEDETE ZA DORUČAK! Evo i zašto!

Ljubav

OVE NAMIRNICE NE BI TREBALO DA JEDETE ZA DORUČAK! Evo i zašto!

Podeli vest

Doručak je najvažniji obrok tokom danu. Osim toga, on organizmu daje energiju, i upravo zbog toga je važno paziti šta ćemo u svoje telo uneti ujutro. Otkrijte koje su namirnice zabranjene za jutarnji obrok

Šunka, slanina i kobasice

Prerađeno meso ima nitrate, a oni povećavaju šanse za obolevanje od raka debelog creva. Dvopek, malo posnog sira i kuvano jaje je poželjna alternativa.

Žitarice sa zaslađivačima/šećerom

Neke žitarice su pune ugljenih hidrata i šećera. Kada ih jedemo, nivo šećera u krvi naglo poraste i vrlo brzo se spusti. Ako ne želite da se vaša energija spusti odmah na početku dana, birajte žitarice bogate vlaknima i proteinima. Možete dodati mleveni lan ili orahe.

Foto: Shutterstock

Neke žitarice su pune šećera i ugljenih hidrata

Palačinke s veštačkim javorovim sirupom

Javorov sirup spada u kategoriju zdrave hrane, međutim veštačke vrste tog sirupa su nezdrave jer sadrže visok nivo sirupa od kukuruza koji je pun fruktoze. Posledica je masno tkivo koje se pohranjuje između organa, a to je mast koja uzrokuje rak.

Testo, krofne, peciva

Osim što se prave od rafinisanog belog brašna, puni su šećera što je najgori izvor goriva za rano ujutro jer dovodi do brzog porasta, pa spuštanja šećera u krvi. To znači da ćete pre ogladneti, ali i povećati svoje šanse za gojaznost i dijabetes.

Lajt jogurti

Najčešće su puni veštačkih zaslađivača i stvari koje nisu hranjive. Radije konzumirajte one koji imaju manje masnoće.

Mafni

Vrlo su teški i puni belog brašna, ulja ili maslaca kao i šećera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija