• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz.ba

06.05.2021

20:50

OVAKO VAŠ ORGANIZAM REAGUJE KADA UNESETE PREVIŠE SOLI! Obratite pažnju, telo nam šalje razne signale!

Ljubav

OVAKO VAŠ ORGANIZAM REAGUJE KADA UNESETE PREVIŠE SOLI! Obratite pažnju, telo nam šalje razne signale!

Podeli vest

Ukoliko ste mislili da je znak da ste u organizam uneli previše soli, samo kada osetite da je hrana preslana – grešite

Stručnjaci smatraju da dnevni unos soli ne bi trebalo da bude veći od pet grama, što je srazmerno jednoj kafenoj kašičici.

Međutim, obzirom na to da se so nalazi u mnogim namirnicama, pa čak i u onima koje nam ne deluju slano, problem je u tome što ne možemo da znamo koliko tačno soli smo pojeli.

Foto: Pixabay

Ali ono što možemo, jeste da obratimo pažnju na signale koje nam telo šalje i da, na osnovu njih, pokušamo da unos soli smanjimo na minimum.

Suva usta

Najočigledniji znak da ste jeli previše slane hrane jeste žeđ. Ona nastupa kada organizam dehidrira, a voda je tada neophodna da bi se potrebna proizvodnja telesnih tečnosti regulisala.

Foto: Pexels

 

Jaka glavobolja

Naravno da nije svaka glavobolja povezana sa prevelikim unosom soli, ali obzirom na to da je so povezana sa povišenim pritiskom, velike su šanse da ćete imati glavobolje upravo zbog toga. Ove glavobolje su specifične, jer u tim slučajevima imate osećaj da će vam glava eksplodirati.

Otečene ruke i noge

Niste se ugojili, ali primećujete da su vam ruke deblje a na prste od jednom ne možete da stavite prsten koji ste do juče bez problema nosili. Upravo ovo je jedan od simptoma da unosite previše soli na dnevnoj bazi. Kada se voda u organizmu predugo zadržava, dovodi do nadimanja, a prvo otiču ruke i noge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ove ljubavne probleme NE TREBA da delite sa drugima!
Ljubav

Ove ljubavne probleme NE TREBA da delite sa drugima!

Mnogi od nas imaju potrebu da ispričaju sve probleme svojim prijateljima. Bez obzira na to kakve je prirode problem, osećamo se bolje kada se poverimo onima koji nas najbolje razumeju, a najčešće ipak razgovaramo o ljubavnim problemima

06.05.2021

18:32

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija