• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Magazin Novosti

16.09.2021

21:57

EVO KOLIKO DUGO MOŽETE KORISTITI ISTI PEŠKIR! Ako napravite OVU grešku lako će postati LEGLO BAKTERIJA

Ljubav

EVO KOLIKO DUGO MOŽETE KORISTITI ISTI PEŠKIR! Ako napravite OVU grešku lako će postati LEGLO BAKTERIJA

Podeli vest

Jednu grešku posle tuširanja skoro svi prave, a ona može biti opasna po zdravlje, te je potrebno da dobro obratite pažnju kako je ne biste više ponavljali.

Uglavnom svi posle kupanja, kada se obrišemo peškirom, isti ostavimo u kupatilu da se osuši. Međutim, kako lekari upozoravaju, ova navika može niti i te kako štetna po zdravlje, jer se tada mogu namnožiti gljivice i bakterije.

Foto: Pixabay

Peškiri

Ukoliko vlažan peškir koji je pun sitnih čestica odumrlog površinskog sloja kože prenoći na sparnom mestu, kao što bude kupatilo nakon kupanja, na njemu će se namnožiti bakterije i gljivice, i to za jako kratko vreme.

Maksimalan broj korišćenja jednog peškira je tri puta između dva pranja, ali samo ako se u međuvremenu temeljno osuši, savetuju lekari.

Kada iskoristite peškir, ostavite ga da se dobro osuši kako biste sprečili razvoj bakterija, a ono što je takođe jako važno jeste da se koriste različiti peškiri - poseban za ruke, poseban za lice i poseban za telo. Isto tako, svaki član porodice mora imati svoj peškir.

Foto: Pixabay

Peškiri

Lekari savetuju da žene treba da imaju zaseban peškirić za intimnu regiju, a u slučaju bilo kakve infekcije, treba da ga menjaju posle svake upotrebe i otkuvavaju prilikom pranja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija