• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.09.2021

13:25

KAKO DA VAM NOKTI I STOPALA BUDU SAVRŠENI KAO IZ SALONA! Pedikir u četiri koraka

Ljubav

KAKO DA VAM NOKTI I STOPALA BUDU SAVRŠENI KAO IZ SALONA! Pedikir u četiri koraka

Podeli vest

Ne morate da idete kod pedikira da biste svoje nokte i stopala pripremili za letnju obuću - taj tretman možete da uradite i kod kuće. Pratite ova četiri koraka i bez ustručavanja obujte sandale i papuče

KORAK 1

U lavor s vrućom vodom stavite kašiku morske soli, jer će ona pomoći pri omekšavanju tvrde kože peta. Ostavite da se voda malo ohladi. Po želji, dodajte i nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande ili ruzmarina. Uronite noge u vodu na 15-20 minuta. Posle toga koža je dovoljno omekšala, pa je trenutak da turpijom ili kamenom za pete skinete grubu kožu.

KORAK 2

Osušite noge peškirom i pređite na sređivanje noktiju. Veoma je važno da ih grickalicom ili makazama isečete ravno i ne preduboko da ne bi došlo do urastanja nokta u meso. Rubove ublažite i oblikujte turpijom, i to potezima u jednom smeru, a ploču nokta lagano ispolirajte blok turpijom da biste uklonili brazde i neravnine. Zanoktice blago pogurajte drvenim štapićem.

Recept protiv gljivica

Mnogi muče muku s gljivicama na stopalima, koje mogu izazvati velike neprijatnosti. Na početku, uglavnom, izgledaju kao bele ili žućkaste fleke koje se javljaju na površini nokta. Da biste se rešili tog problema, čim se pojavi, napravite rastvor od pet kašika sode bikarbone, šolje sirćeta i vode, dovoljno da prekrije stopala. Držite ih 15 minuta i ponavljajte tretman svakodnevno dok ne primetite da ih nema. 

 
KORAK 3 

Sledi lakiranje. Između prstiju stavite aplikatore ili komadić vate da biste ih dovoljno razdvojili i osigurali se da neće biti mrlja od laka. Na nokte prvo nanesite sloj bezbojnog laka. Sačekajte da se osuši, pa onda lakirajte lakom u boji, i to dva puta jer boja bolje izgleda a i nokatna ploča je zaštićena. 

Foto: Shutterstock

Stopala kao iz salona

KORAK 4

Kad se lak sasvim osuši, na celo stopalo nanesite hidratantnu kremu i utrljajte u kožu. Najbolje bi bilo da to radite pre spavanja, pa da vam tokom noći stopala budu u pamučnim čarapama ili obložena providnom folijom. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija