• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/rts

07.12.2021

20:44

RECEPT ZA NAPITAK OD BELOG LUKA KOJI ĆE UČINITI ČUDA ZA VAŠ ORGANIZAM Prilikom uzimanja, strogo se mora poštovati ovo pravilo

Ljubav

RECEPT ZA NAPITAK OD BELOG LUKA KOJI ĆE UČINITI ČUDA ZA VAŠ ORGANIZAM Prilikom uzimanja, strogo se mora poštovati ovo pravilo

Podeli vest

Beli luk je od davnina poznat kao namirnica koja ima blagotvorno dejstvo na ljudski organiznam. Naš travar Momčilo Antonijević podelio je recept za tinkturu od belog luka koji čisti krvne sudove.

- Pravi se tinktura od belog luka sa 250 grama očišćenog belog luka, najbolje domaći, sitni. Izgnječiti ga drvenim ili keramičkim alatom, samo ne metalnim. Stavi se u teglu i prelije sa 250 mililitara 70% alkohola. Ostavi se da stoji dve nedelje. Procedi se kroz gazu i ostavi ponovo dva dana da se odvoji fini talog koji treba odliti - objašnjava Antonijević.

Prvog dana se uzima po jedna kap tri puta na dan sa 50 mililitara mlake vode i to neposredno pre jela.

Drugog dana dve kapit, trećeg tri... dok se ne dođe do 15 kapi, a onda ide unazad, 14, 13, 12 ....

Na kraju se pet dana pije po 25 kapi sa 50 mililitara tople vode.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 2 godine

Postoje već gotove kapi belog luka koje proizvodi naš domaći Institut Dr Josif Pančić. Kapi se mogu kupiti u svakoj apoteci ili poručiti ako ih trenutno nema. Kapi belog luka i kapi sremuša toplo preporučujem za tretman masnoća u krvi i početne arteroskleroze...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija