• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sandžaklive/informer.rs

27.09.2016

23:29

OGLASIO SE JUNAK KOJI JE SPASAO ŽIVOT LEPOJ BRENI: Čuo sam vrisku, ona je bila izgrebana i sva u krvi!

Showbiz

OGLASIO SE JUNAK KOJI JE SPASAO ŽIVOT LEPOJ BRENI: Čuo sam vrisku, ona je bila izgrebana i sva u krvi!

Podeli vest

Hrabri Bajro Džigal,iz Novog Pazara, čovek je koji je pre više od 20 godina spasao život Lepoj Breni, prisetio se te hladne decembarske noći

Bajro je rođen 1945. godine na Hadžetu. Tu gde je rođen živi i dan danas sa svojom suprugom. Provodi penzionerske dane, nakon četrdeset godina radnog staža u "Sekciji", prisećajući se mladalačkih dana.

Nakon položenog vozačkog ispita 1965. godine, počinje sa radom u "Sekciji za puteve" kao vozač čuvenog "Malotovca",a 1980. godine je počeo da vozi "ZIL" na terenu oko Kopaonika i potkopaoničkih sela.

Jednog vikenda, subota je bila, Jat je organizovao zabavu za svoje radnike, u svojim objektima. Bila je hladna, zimska decembarska noć, a hoteli na Kopaoniku prepuni.

Brena i Slatki Greh su mesecima unapred najavljivani. Turisti navalili na Kopaonik, ko ludi, prenosi priču Bajro Džigal.

Sandžaklive

 -Ja sam bio dežurni vozač na Kopaoniku. Vozio sam "ZIL". Dok sam išao iz pravca Brusa ka Kopaoniku, bilo je negde oko 20 sati, duboki mrak a na putu sneg, led i debeli minus. Primetio sam sa leve strane svetla automobila u provaliji. "ZIL" sam zaustavio i spustio se do provalije. Kada sam se primakao vozilu, začuo sam vrisku ljudi. Prepoznao sam Lepu Brenu, dok ostale članove Slatkog Greha nisam znao - priča Bajro.

Kako kaže, Brena je bila sva u u krvi i izgrebana.

 - Dao sam joj svoju jaknu, doneo peškir iz "ZIL", koji sam koristio za sopstvene potrebe. Iz svog vozila sam izvukao sajlu, koju sam odneo do automobila i tako ih izvukao do puta. Vukova koji su zavijali, bilo je na sve strane, a provalija duboka, zasigurno preko 30 metara. Iskreno i mene je bilo strah, no naš'o sam i snage i hrabrosti. Rekao sam sebi, Bajro, Brena je to - kaže Bajro.

On se priseća da je u u tom vozilu bio i "Petar Lazović, tada najčuveniji novinar Televizije Beograd."

- Tražio je moje ime i prezime. Ponudio i da me časti, iznosom od 300 nemačkih maraka. Odbio sam. Bitno mi je bilo samo da su oni živi i zdravi - priča Bajro.

Te noći, su ga pozvali u Jatove apartmane, da prisustvuje njihovom koncertu.

- Pristao sam. Na ulazu, obezbeđenje me prihvata i sprovodi do nekakvog VIP mesta. Oko mene sve neki direktori i budžovani, kravate i sakoi. Brena i Slatki Greh su mi prilazili svakih pet minuta i zahvaljivali na mom podvigu, čak i javno saopštavali, preko mikrofona, svim prisutnim gostima - seća se Bajro.

Nekoliko dana nakon završetka manifestacije na Kopaoniku, novinar Petar Lazović ga je pozvao da bude gost Studija Beograd, ali je i to odbio.

- Nisam imao kravatu i adekvatno odelo... Dugo godina, možda preko 7-8, nakon tog događaja, menadžeri Lepe Brene su zvali kod moje kuće i raspitivali se za moje zdravlje. Zahvalan sam na tome i danas - kaže Bajro koji danas ima 72 godine i kako tvrdi nikad nije bio kod lekara.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DS

pre 7 godina

Pa,dadose li ti bolan Bajro Brena i njen "Slatki greh" makar po sto maraka sto im spasi zivote?Ili su ti samo platili caj? Sto ti je sudbina,da ne bi Bajre Boba bi vjecno ostao sa prvom zenom.

badza

pre 7 godina

Eh,kad se nepismeni late tastature i pocnu da lupetaju. Lepo pise da su mu ponudili 300 maraka i da je odbio da ih primi.A radovati se tudjoj nesreci,tipa "sto ti je sudbina da nebi Bajtre....." je najvece zlo sto moze da postoji u jednoj osobi

Za La

pre 7 godina

Lepo kaze covek da su mu nudili 300 maraka ali je odbio jer mu tada verovatno novac mozda i nije bio toliko bitan kao danas u ova bedna vremena/ svi gladni para, a nema se. sve se placa od obicnog parkinga pa nadalje.. tada smo ziveli i svi smo se smejali... a pogledaj danas/sve mrko i sa sve strane grizu. samo daj pare!

dejan

pre 7 godina

DS@pre davanja komentara ,bilo bi dobro procitati za sta se daje komentar..a ne samo osuti paljbu... \n

JJ

pre 7 godina

Za pismene pise da su mu davali 300 maraka ali da on nije hteo uzeti,a i ne treba sve gledati kroz novac,pre svega treba biti covek.Zbog takvog razmisljanja nam i jeste ovako.

Maki

pre 7 godina

Brena vazi za veliku stipsu....medjutim kolike su penzije ni sada joj nije kasno da se iskupi

Slavko Balavko

pre 7 godina

Traži im sad da te ubace u rijaliti "nikad' nije snoka" i da te profuraju sa starletama, reci Popoviću "Sašo metni me na televizor" daće ti oni adekvatno odelo i bog Isus Hrist da te vidi moj bajrohudine.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija