• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić

16.02.2017

09:34

MIRA BANJAC OTKRILA: Grip je mogao da me ubije!

Showbiz

MIRA BANJAC OTKRILA: Grip je mogao da me ubije!

Podeli vest

Legendarna glumica kaže da se uplašila kada se nedavno razbolela i da ja strahovala da li će se izvući

STRAŠNO
To je za mene bilo strašno iznenađujuće, opasno i moglo je biti i kobno zbog mojih godina
Mira Banjac

Mira Banjac je strahovala da li će preživeti kada ju je nedavno grip prikovao za krevet. Slavna srpska glumica je prethodna tri meseca ležala kod kuće zbog bolesti koja je, kako kaže, mogla da bude kobna za nju.

Mira objašnjava da se dugo oporavljala, ali da se na kraju uspešno izlečila.

- Grip me je uhvatio u više navrata i skroz me je oborio. Tri meseca sam ležala kod kuće. Prvo me je uhvatila prehlada, pa grip, pa upala uveta. Inače, ja ne bolujem skoro nikada, pa je to za mene bilo strašno iznenađujuće, opasno, a moglo je biti i kobno zbog mojih godina - kaže Mira.

Čast mi je što igram u filmu Mirjane Karanović

Mira Banjac kaže da joj je čast što je igrala u filmu svoje koleginice Mirjane Karanović "Rekvijem za gospođu J".
- Mada nemam veliku ulogu u Mirjaninom ostvarenju, potrudila sam se da dam sve od sebe i doprinesem što više svojom glumom. Čast mi je što igram u tom filmu, jer već postiže velike uspehe. Preksinoć je bila premijera tog ostvarenja na Berlinskom filmskom festivalu - rekla je naša sagovornica.

Umetnica koja je tokom karijere odigrala preko 100 pozorišnih i televizijskih uloga srećna je što je ponovo na nogama.

- Hvala bogu sve se dobro završilo. Moram priznati da mi je najteže palo to što sam morala da sedim i da mirujem. Prošlu godinu sam završila sa ulogama u dva filma, jer više nisam mogla da radim, pravila sam pauzu tri meseca - objašnjava glumica.

Proslavljena umetnica, koja je duboko u devetoj deceniji života, kaže da je posao održava i da će se glumom baviti do zadnjeg dana.

- Gluma i ljudi me održavaju. Tu su i neka moja interesovanja za koja se mnogo angažujem i tako sebe održavam - priča glumica.

Mira je srećna što je i danas reditelji i kolege angažuju u novim projektima:

- Dokle god mogu da budem na nogama radiću i treba da budem zahvalna ljudima za koje radim i da budem zahvalna Bogu koji me je primetio i dao mi dar za glumu - kaže Mira.

Umetnica neretko dobija komplimente na račun svog izgleda, iako ona smatra da je neukusno pričati o njoj u tom svetlu.

- Ne mogu izgledati predivno jer imam 87 godina. Ja sam samo živa i Bogu hvala veoma poletna i želim da i dalje radim i da se krećem među ljudima - iskrena je Mira.

 

U umetničkom savetu "Pozorišnog proleća"

Mira Banjac je član umetničkog sastava festivala "Pozorišno proleće", koji će biti održan od 3 do 10. aprila u Šapcu. Među članovima je i Duško Kovačević, koji kaže da Srbiji manjka ovakvih manifestacija.
- Kod nas nema mnogo festivala, već mnogo nekulture. Srbiji treba više festivala. Unapred znam da će za sve predstave koje budu bile na repertoaru karte biti rasprodate - izjavio je Duško.

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija