• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs /informer.rs

09.02.2018

09:54

(VIDEO) ZNAO JE ON KAKO SE POSTAJE ŠAMPION.... PO OVIM ULOGAMA ĆEMO PAMTITI NEBOJŠU GLOGOVCA!

Showbiz

(VIDEO) ZNAO JE ON KAKO SE POSTAJE ŠAMPION.... PO OVIM ULOGAMA ĆEMO PAMTITI NEBOJŠU GLOGOVCA!

Podeli vest

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je posle teške bolesti u 49. godini života u Beogradu. Jedan od najpopularnijih srpskih glumačkih zvezda rodio se 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo

Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojem igrao školskog druga Slobodana Bobr Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomislio i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

PREMINUO NEBOJŠA GLOGOVAC! Omiljeni srpski glumac pridružio se NEBESKIM LEGENDAMA!

Prvi film u kojem se pojavio jes u "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago", u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Pogledajte trejler za film "Ubistvo sa predumišljajem" u kojem je glumio Nebojša Glogovac:

Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima "Munje", "Kad porastem biću kengur", "Nebeska udica" i drugim. 

Publika ga poznaje i po ulozi Draže Mihajlovića u seriji "Ravna Gora", a trenutno se emituju serije "Moj rođak sa sela" u kojoj je glumio sveštenika, oca Milutina, i "Ubice moga oca" Jovana Despotovića.

Nebojša Glogovac u filmu "Nebeska udica":

Bio je uspešan pozorišni glumac, a gledali smo ga u predstavama "Hadersfild", "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Lutalica"...

Bio je oženjen i imao je troje dece.

Dobitnik je i brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

Nebojša Glogovac u filmu "Kad porastem biću Kengur":




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija