• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

06.08.2019

10:13

ŽENE TREBA DA BUDU SPALJENE NA LOMAČI?! Da je živela ranije, to bi joj se i desilo, tvrdi ANĐA

Showbiz

ŽENE TREBA DA BUDU SPALJENE NA LOMAČI?! Da je živela ranije, to bi joj se i desilo, tvrdi ANĐA

Podeli vest

Američka glumica i aktivistkinja za ljudska prava Anđelina Džoli (44), uoči nastavka filma "Grdana" u kojem igra zlu princezu, objavila je autorski tekst za magazin El u kojem je navela da svetu treba više opakih žena

- Žene bi mogle da budu optužene za veštičarenje zbog nezavisnog seksualnog života, zbog toga što govore o politici i religiji, ili se drugačije oblače. Da sam živela u ranijim vremenima, mogla sam više puta da budem spaljena na lomači prosto zbog toga što bih bila ono što jesam- napisala je glumica. 



Ona se osvrnula i na rigorozne uslove u kojima i danas brojne žene žive. 

- U mnogim zemljama videti ženu u javnosti da pleše ili peva je ilegalno. Pomislite na procenjenih 200 miliona žena i devojčica koje su pretrpele sakaćenje genitalija ili otprilike 650 miliona žena i devojaka širom sveta koje su se venčale pre 18. godine. Na hiljade žena i devojčica svake godine ubijaju članovi porodica u takozvanim ubistvima iz časti- podsetila je Džoli na razne tipove nasilja nad ženama širom sveta.

(VIDEO) NEŽNA I ZAVODLJIVA! Novo izdanje Anđeline Džoli!
 

Umorne su žene, kako smatra, od nepravde i zlostavljanja. Kako kaže, ukoliko se opakošću smatra to što žena ne odustaje i odbija da sledi pravila i kodekse, i ne želi da se odrekne svog glasa i prava, onda nam je potrebno više opakih žena. 

- Nisu sve žene rođene da se bore. I nemamo nikakvih magičnih moći. Ono što imamo je mogućnost da podržimo jedne druge i radimo sa mnogo neverovatnih muškaraca koji vrednuju i poštuju žene kao one koje su im jednake- naglasila je holivudska zvezda.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija