• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

23.09.2019

15:58

(VIDEO) PRINC HARI I MEGAN SA SINOM OBILAZE AFRIKU! Poneli ih zvuci marimba benda, pa ZAPLESALI!

Showbiz

(VIDEO) PRINC HARI I MEGAN SA SINOM OBILAZE AFRIKU! Poneli ih zvuci marimba benda, pa ZAPLESALI!

Podeli vest

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su stigli u Afriku se četvoromesečnim sinom Arčijem

Ovo je njihovo prvo zvanično porodično putovanje, a kraljevska porodica će obići nekoliko država tokom narednih deset dana.

Putovanje će započeti posetom gradskoj kući u južnoafričkom gradu Kejptaunu.

Princ Hari će sam otputovati u Malavi, Bocvanu i Angolu kako bi odao počast kampanji njegove majke, princeze Dajane koja se zalagala za uvođenje zabrane nagaznih mina tokom posete 1997. godine.

Ovo je ujedno i prvo prekookeansko putovanje bebe Arčija.

U objavi na zvaničnom Instagram nalogu vojvode i vojvotkinje od Saseksa, Hari je napisao da "jedva čeka" da supruzi i sinu pokaže Južnu Afriku.

NA IVICI LUDILA! Isplivali detalji o bračnoj krizi Megan i Harija! PRINC GUBI ŽIVCE!


Očekuje se da će Megan govoriti o porastu nasilja nad ženama u Južnoj Africi.

Par će obići još jednu opštinu u blizni Johanesburga kako bi Hari i Megan saznali više o borbi protiv sve više nezaposlenosti.

Kraljevska porodica će boraviti u Africi do drugog oktobra, a vojvotkinja i Arči sve vreme će biti u Južnoj Africi.

Princ Hari će u Malaviju odati počast britanskom vojniku koji je poginuo tokom akcije zabrane lova na slonove. Njegova poseta će biti usredsređena na očuvanje ugroženih životinjskih vrsta.

- Poznata je ljubav koju prema Africi gaji vojvoda od Saseksa; prvi put je posetio ovaj kontinent kada je imao trinaest godina i nakon više od dve decenije, ljudi, kultura, životinjski svet i tradicionalne zajednice nastavljaju svakodnevno da ga inspirišu i motivišu - izjavila je portparolka Bakingemske palate.


Ovo je vojvotkinjina prva poseta Južnoj Africi, a sudeći prema snimcima posete ona se fantastično provodi.

Hari je prvi put posetio Afriku ubrzo nakon majčine smrti, 1997. godine, kada ga je princ od Velsa poveo kako bi se "sklonio od svega", rekao je.

Na kraju putovanja, kraljevski par će se sastati sa Grasom Mašel, udovicom bivšeg predsednika Južne Afrike Nelsona Mendele. Takođe će biti organizovan i susret sa predsednikom Sirilom Ramafosom i njegovom suprugom.

Arči nije uključen u zvaničan raspored posete, ali par se nada da će ga javno predstaviti u Africi u nekom trenutku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija