• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.11.2020

08:55

SKANDALOZNI ŽIVOT BRIŽIT BARDO,  JEDNE OD RETKIH GLUMICA KOJA NA SEBI NEMA NIŠTA VEŠTAČKO! Tri puta je POKUŠALA DA SE UBIJE,  a svog sina je nazvala TUMOROM!

Showbiz

SKANDALOZNI ŽIVOT BRIŽIT BARDO, JEDNE OD RETKIH GLUMICA KOJA NA SEBI NEMA NIŠTA VEŠTAČKO! Tri puta je POKUŠALA DA SE UBIJE, a svog sina je nazvala TUMOROM!

Podeli vest

Brižit Bardo, glumica koja je upamćena po lepoti i izuzetnom talentu, a malo ko zna da je bila u dubokoj depresiji, kao i da je čak tri puta sebi pokušala da oduzme život

Francuska glumica je većinu glumica koje su javno tvrdile da su se*sualno zlostavljane ocenila kao “licemerne, smešne i nebitne” i kritikovala one koje udvaranjem dolaze do uloga.

Kako kaže, imala je sve ali bila je veoma nesrećna.

- Možete da budete i bosonogi, ali da budete srećni. Zaista sam više puta bila na ivici da izvršim samoubistvo. Imala sam sve, a bila sam nesrećna - govorila je Brižit Bardo.

Zanosna, plava, pravilnih crta lica, punih usana i sa pegicama na nosu Brižit je zaludela čitavu planetu. U dvadesetim i tridesetim godinama života nije je bilo sram da se skine i pokaže obnaženo telo. Muškarce je ostavljala bez daha, a nekima je pošlo za rukom da postanu njeni muževi.

Brižit je rođena je 28. septembra 1934. godine u Parizu kao ćerka domaćice Ane Mari Musel i industrijalca Luisa Pilo Bardoa.

Brižit je živela u izobilju od malih nogu. Majka je, još kao malu, upisala na balet, a potom i na manekenstvo. Pojavila se na naslovnici magazina “El” u maju 1949. godine. Četiri godine kasnije, ova lepotica je postala uzor mlađoj generaciji.

Foto: Printscreen You Tube

Sa 16 godina upoznala je Rodžera Vadima, asistenta reditelja koji je razmatrao da li bi se Brižit mogla pojaviti u njegovom novom filmu. Iako nije dobila ulogu, par se ludo zaljubio i viđao se u tajnosti uprkos protivljenju njenih roditelja. Ona se već tada prvi put pokušala ubiti, jer se nije mogla udati za Rodžera dok ne napuni 18 godina.

Za Vadima se udala 1952. godine, a to joj je na neki način bio ulaz u svet odraslih i svet filma. Vadim, koji je radio i kao fotograf i novinar, još u to vreme znao je kako da iskoristi i medije u korist svoje supruge. Zato je Brižit krasila brojne naslovnice magazina, stalno se pojavljivala na televiziji i u svetu mode. Brzo je postala “najfotografiranija žena na svetu”, a da nije još uvek glumila ni u jednom filmu. Razvela se nakon pet godina.

Bardova je u drugom braku, sa glumcem Žakom Šarijeom rodila sina, sa kojim nije bila bliska jer je svoju trudnoću uporedila sa tumorom.

Čim je dvadesetpetogodišnja glumica, Brižit Bardo, saznala da je trudna, odmah je pokušala da pronađe lekara koji će izvršiti abortus. Ali u Francuskoj su takve operacije bile zabranjene pa se niko nije usudio da to i uradi. Glumac Žak Šarlije je bio otac tog deteta, pa je nagovorio glumicu da odustane od abortusa i uda se za njega.

Poslednji meseci trudnoće, za Brižit Bardo bili su prava noćna mora. Fotografi su opkolili kuću u kojoj je živela, a sve u želji da naprave jedinstven snimak trudne glumice. Brižit je potpuno prestala da izlazi, čak je odlučila da se porodi u stanu jer se plašila da ode u bolnicu. Sin se rodio 11. januara 1960. godine. Dečak je dobi prelepo francusko ime - Nikolas. 

- Bio je kao tumor koji me je jeo, kojeg sam nosila u svom natečenom telu - napisala je kasnije glumica u svojim memoarima. Brižit je odbijala da nahrani bebu, jer je poludela zbog "nehumane uloge medicinske sestre" koju je dobila rodivši dete.

Sin joj tu izjavu nikada nije oprostio, ali on nije bio glavni uzrok njene nesreće, budući da je samo osam meseci nakon njegovog rođenja, na svoj dvadeset i šesti rođendan 28. septembra 1960, po drugi put pokušala da se ubije. Navodno, razlog su bili bračni problemi koji su tada nastali.

Njenu kuću su opsedali novinari. Svi su želeli fotografiju mlade majke i novorođenčeta. Prvo fotografisanje desilo se prvi dan bebinog rođenja. Dugogodišnji porodični prijatelj je snimio fotografije koje su objavili svi tabloidi.
 
Njen suprug, Žak Šarlije se nadao da će Brižit imati majčinski instinkt, ali glumica je ljubav prema sinu pokazala samo za vreme fotografisanja. Brižit se plašila da će izgubiti šarm kod muške populacije, te da će je svi doživljavati kao "mamu". Dete je osećalo njene slutnje, pa bi svaki put briznulo u plač kada bi ga ona uzela u ruke.
 

Ubrzo je Brižit otišla sa glumcem Semom Fejom. Nakon što je čuo da ga je ostavila, njen suprug je zatražio razvod i pravo da samostalno odgaja sina. Na suđenju majka je odbila da se stara za bebu: Brižit je smatrala da neko treba o njoj da se brine, pa zbog toga nije mogla da se stara o bebi.

Nekoliko puta je pokušavala da izgladi odnose sa sinom ali bezuspešno.

Kada je dečak sasvim odrastao, Brižit je pokušala da popravi odnos, ali sin nije hteo da čuje za to.

- Sada imam 47 godina i imam svog 22-godišnjeg sina Nikolasa, svoju porodicu i podršku. Volim ga najviše na svetu - napisala je Brižit u svojim memoarima, ali izgleda da je kasno bilo za kajanje i izvinjenje.

Nikolas je studirao ekonomiju na Univerzitetu u Parizu. Obožavao je muziku. Naučio je da svira klavir, komponuje pesme, pravi aranžmane. Kada je imao 22 godine, bavio se manekenstvom. Na jednoj reviji upoznaje manekenku En Lin Bjerkan, kćerku diplomate. Par se venčava 1984. godine, a Brižit Bardo nije bila pozvana na to venčanje, što ju je mnogo uznemirilo.

Ubrzo se srećni par preselio za Oslo, da bi nakon nekoliko meseci dobili prvu kćerku. Brižit je i dalje bila nepoželjna u Nikolasovoj porodici, pa nije ni upoznala svoju unuku. 1990. godine, Nikolas dobija i drugu kćerku. Dve godine nakon toga, Brižit dolazi u Norvešku sa namerom da uspostavi bliske odnose sa sinom, ali sklapaju samo hladno primirje.

Ali 1997. godine, nakon objavljivanja Brižitinih memoara, izbija novi porodični skandal, bivši suprug i sin tužili su Brižit zbog otkrivanja porodičnih tajni i vređanja osećanja. Sud je naložio glumici da plati kaznu u iznosu od 250 hiljada franaka.

Nikolas je odavno napustio manekenstvo i već dugi niz godina bavi se programiranjem. Odavno je već i sam deda. Na pitanje novinara zašto nije u dobrim odnosima sa majkom, Nikolas je odgovorio:

- Ona voli svoje krznene kapute, a ja volim svoju porodicu - rekao je.

Iako se više nije bavila glumom, paparaci su je konstantno pratili. Dvadesetak dana kasnije, opterećena slavom i duboko depresivna, Brižit je po treći put pokušala da se ubije, ali ju je sprečila kućna pomoćnica. 

- Pravo je čudo da sam još živa - govorila je Brižit.

Zanimljivo je veliki ljubitelj životinja i zalaže se za njihova prava, a 1986. je osnovala je i sopstvenu fondaciju za njihovu zaštitu. Na to se odlučila nakon što je prodala sav svoj nakit u novac uložila u to.

- Dala sam mladost i lepotu muškarcima, a znanje i mudrost ću dati životinjama - rekla je Bardo jednom prilikom.

Brižit danas živi u Sen Tropeu sa suprugom okružena životinjama, a zbog artritisa ne može da hoda bez pomagala. Ona je jedna od retkih glumica koja na sebi nema ništa veštačko, a uvek se zalagala za prirodan izgled. Nekoliko puta je izjavila da želi da umre u svojoj lepoti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Politika

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska opedeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama delovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

28.03.2024

12:43

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija