• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.12.2020

07:43

ISPLIVALA SLIKA SA BRIONA! Tito OKRUŽEN LEPOTICAMA, a pored njega JEDAN VOJNIK KOGA SADA SVI DOBRO ZNAMO

Showbiz

ISPLIVALA SLIKA SA BRIONA! Tito OKRUŽEN LEPOTICAMA, a pored njega JEDAN VOJNIK KOGA SADA SVI DOBRO ZNAMO

Podeli vest

Zdravko Čolić je tokom svoje karijere otpevao mnogo hitova, a među njima se našao i onaj čuveni "Druže Tito, mi ti se kunemo".

Pesma koju je komponovao Đorđe Novković, tekst je napisala Mira Alečković prvi se put pojavila 1977. godine i izvedena je na Jugoslovenskom festivalu revolucionarne i rodoljubive pesme, a nedugo nakon Titove smrti postala je hit i prodata je u više od 300.000 primeraka.

O tome da je pevao Titu i uživo, svojevremeno je pričao i sam pevač.

 

 

-To da vojnik peva Titu na Brionima nije baš bila česta pojava. Posle mesec i po dana u vojsci zove me ekipa iz Doma armije da nastupim pred Titom. Nastupili smo nakon njegovog novogodišnjeg govora - devojke u trikoima, Lokice, i ja u uniformi i kratko podšišan. Tito nam je svima čestitao Novu godinu. Pevačica Sandra Kulijer iz Banjaluke ga je poljubila i namerno ostavila karmin na njegovom obrazu, a onda ga obrisala. A Tito joj kaže: 'Navikao sam ja.' A meni je dobacio: 'Dobro je tebi, vojniče, vojska na zaduženjima, a ti sa devojkama u trikoima i peva se.' Ali to je bilo njegovo zezanje. Sve to je bilo krajnje pozitivno - rekao je svojvremeno Zdravko Čolić u ispovesti za Nedeljnik.

Foto: Insajder/Marko Đoković

Čola ima zavidnu karijeru

Pevač je ispričao da je pred Titom poslednji put nastupio sa Sedmoricom mladih po njegovom povratku iz Rusije.

- Sedmorica mladih i ja dobili smo pesmu – zdravicu, da naučimo za taj dan. Vojkan Borisavljavić je komponovao, dali su nam note u fasciklama i mi smo je to popodne naučili. Kada je došao trenutak, stali smo neposredno ispred Tita i gledajući u note i tekst zapevali: „Da si živ i zdrav nam druže Tito…“ i sad jedna neprijatna situacija. Znaš kao ono, ide pesma i onda mali instrumentalni deo, a Tito mislio da je kraj pa počeo da aplaudira, a meni neprijatno. Nije kraj! Ja metar-dva od njega…. mi se smeškamo i nastavimo… - prisetio se Čola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jeremija

pre 3 godine

Ne znam u cemu je problem? J.B.Tito je bio Predsednik SFRJ, ratni Komandant pobednicke vojske,koja je razbila i cetnike i ustase,i nemce. Covek je zasluzio sve. I,na kraju,bolje sa lepoticama nego sa mafijasima,navijacima koji diluju drogu,sa pederima i lezbejkama,i sa stranim ambasadorima koji mu daju uputstva kako da vodi drzavu.

Miro

pre 3 godine

Faraon, pre toga austrougarski kaplar vrazije divizije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija