• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2021

14:35

PRINC HARI I MEGAN MARKL NIKAD MANJE POPULARNI MEĐU BRITANCIMA! Evo šta narod misli o njima!

Showbiz

PRINC HARI I MEGAN MARKL NIKAD MANJE POPULARNI MEĐU BRITANCIMA! Evo šta narod misli o njima!

Podeli vest

Popularnost princa Harija i njegove supruge Megan je u padu i nikada nije bila manja kod Britanaca posle njihovog intervjua sa voditeljkom američke televizije "CBS" Oprom Vinfri, pokazali su rezultati istraživanja koje je danas saopštio "YouGov", prenosi Rojters

Agenacija navodi da je intervju koji su dali Hari i Megan doveo 1.000 godina staru monarhiju u najveću krizu u ovom veku, a prema anketi koju je sproveo "YouGov" uticao je osim na njihovu i na popularnost još nekih pripadnika kraljevske porodice.

Prema istraživanju "YouGov", utvrđeno je da 48 odsto od 1.664 ispitanika ima negativan stav prema Hariju u poređenju sa 45 odsto onih sa pozitivnim stavom, što je prvi put da je njegova neto ocena bila negativna i predstavlja pad od 15 poena u odnosu na nedelju dana ranije, prenosi Rojters.

Agencija navodi da sada samo tri od 10 ljudi ima pozitivan stav u vezi Megan, dok 58 odsto o njoj ima negativno mišljenje.

Foto: REUTERS/Toby Melville

Princ Hari i Megan Markl

Jedini drugi član kraljevske porodice kod koga je još prema istraživanju primećen pad popularnosti je Harijev otac, prestolonaslednik princ Čarls, koga 42 odsto Britanaca sada negativno ocenjuje, u odnosu na 49 odsto onih sa pozitivnim mišljenjem.

Prema anketi "YouGov", najpopularnija je i dalje 94-godišnja kraljica Elizabeta o kojoj pozitivno misli čak 80 odsto ispitanih, i Harijev stariji brat Vilijam i njegova supruga Kejt, koje podržava tri četvrtine ispitanika.

U posebnoj anketi, koja je sprovedena delimično pre emitovanja intervjua u Britaniji, utvrđeno je da je podrška monarhiji u celini uglavnom nepromenjena, 63 odsto Britanaca podržava ovakvo uređenje, a 25 odsto želi izabranog šefa države, navodi agencija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija