• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

17.05.2021

16:19

VELIKI POVRATAK sjajne glumice u 'Jedinom izlazu'! Muž i ja radimo PUNOM PAROM, a sinove ČUVAJU baka i njena KINESKA ANTITELA!

Showbiz

VELIKI POVRATAK sjajne glumice u 'Jedinom izlazu'! Muž i ja radimo PUNOM PAROM, a sinove ČUVAJU baka i njena KINESKA ANTITELA!

Podeli vest

Posle duže pauze, tokom koje je igrala samo ulogu mame, Milena Predić vratila se sjajnim ulogama u serijama, a priprema i novu pozorišnu predstavu. Za Ljubav i zdravlje otkrila je s kim bi volela da podeli kadar i ko je njena simpatija

U seriji "Jedini izlaz", koja se emituje na Superstar kanalu i RTS-u, glumica Milena Predić igra opasnu, poslovnu ženu koja, čini se, nema ni skrupula ni osećanja... Milenu znamo i iz serija "Selo gori, a baba se češlja", "Žene sa Dedinja", "Koreni", "Sinđelići"... Uvek različite role i ona uvek drugačija... Njen suprug je producent Marko Jocić, pa je uz njegovu pomoć i podršku snimila i dva kratka filma, na koje je veoma ponosna. Prvi je "Zalet", koji govori o dve mlade glumice koje su želele da očaraju Emira Kusturicu. Svoje iskustvo, neplanirano, pretočile su u film. One hoće da odu na Kustendorf, nemaju para, snalaze se za prevoz, smeštaj, a cilj je da dobiju ulogu. Kada shvate da Kusturica nije prepoznao njihov talenat, odlučuju da one ulogu daju njemu... Ovaj film je gostovao na više od 30 festivala širom sveta.

U međuvremenu, Milena je rodila dva sina, pa je jedno vreme igrala jedino ulogu mame, sve dok se nije vratila i odlično iskoristila svoju šansu u "Jedinom izlazu" i "Braniocu", koji se trenutno snima.
Upravo na snimanju ove serije, koja se radi prema scenariju Biljane Maksić i Vladimira Mančića, a u režiji Jelene Svetličić i Gojka Despotovića, pričali smo sa Milenom o utisku koji na nju ostavlja priča u "Braniocu", o tome kako je došlo do toga da se jedno vreme potpuno odrekne posla i posveti svojim dečacima, kao i o planovima, kojih i te kako ima.

TV serija "Branilac" rađena je prema istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca "Velike advokatske odbrane" i Filota File "Branio sam na smrt osuđene", kao i prema originalnim arhivskim predmetima advokata Veljka Guberine i Tome File. Koga vi igrate?
- Tumačim lik Spomenke, supruge Milutina, koji je glavni akter jedne priče. On je, naime, silovao, a potom je osumnjičen i za ubistvo devojke koja je u njihovu kuću došla kao neka vrsta ispomoći, koju je sveštenik doveo jer nije imala gde da živi... Dešava se zločin, a Spomenki, koja je jedna tradicionalna supruga pedesetih godina prošlog veka i majka dvoje dece, ruši se svet. Ona je kolateralna šteta u celoj priči jer, kao i kod bilo kog zločina, nisu uvek žrtve samo počinioci i one direktne žrtve, već stradaju svi ljudi oko njih, cele porodice bivaju obeležene. Možete misliti kako je mojoj junakinji bilo te davne 1957. Sigurno joj je bilo jako teško da nastavi život u selu, da se pomiri sa tim da je osoba sa kojom je sve delila i sa kojom ima decu bila spremna na takav zločin. A sve to u maloj sredini, u nekom selu u Srbiji, uz sav pritisak javnosti, komšija... Mogu samo misliti kako su žene nosile takav "krst" i te zaista Isusove muke na svojim plećima.

S kim bih "prevarila" muža


Jeste li gledali dodelu Oskara? Kakav je vaš komentar?
- Vitebergov film "Još jedna tura", koji je osvojio nagradu za najbolji strani film, odličan je, ali mene strašno potresa ta lična priča reditelja koji je izgubio ćerku četiri dana pred početak snimanja. Kako to život može nekoga da kazni i kako on uspe da se izdigne iznad toga i da pobedi sebe i svoju tugu i da snimi film...
Dopao vam se film?
- Da! Mats Mikelson je moja simpatija, neko sa kim bi toliko želela da podelim kadar... Evo, bacili smo u kosmos tu ideju.
"Prevariste" vi muža sada u svojoj glavi...
- Jaooo, i on bi voleo to da vidi, sigurna sam, tako da bi mi oprostio!

Ipak, nije ni danas, nažalost, mnogo bolje... Devojka koja je silovana silovatelja je prijavila te davne 1957... Potom je ubijena. A danas je to retkost...
- Pa, nije mnogo bolje ni danas, nažalost. Ipak, stiže neki talas emancipacije, iako mislim da je u malim sredinama taj patrijarhat jak kao i 1957. godine. Zato je raditi seriju koja je rekonstrukcija tih stvarnih događaja zaista izazov. Ubistva i strasti postoje od pamtiveka, ali kada se na kraju filma ili epizode pokažu fotografije autentičnih junaka priče, ta činjenica vam još više pritisne džigericu jer znate da se to zaista desilo.

Kada ste pomenuli patrijarhat i to da ga živimo i dalje... I vi ste ga neko vreme živeli (da se našalimo naravno) jer ste imali period u životu kada ste brinuli o svojoj deci, a vaš suprug Marko Jocić, producent i scenarista, radio je.
- Moj suprug sada preuzima deo odgovornosti. Poruka za sve žene je: Budite strpljive doći će i vaših pet minuta! Kada smo u toj vatri obaveza prema deci, nema nam druge. I tada sam mislila: "Jao, nikada me niko ni za šta neće zvati da igram..." Sada mi je žao što sam tako usko razmišljala, ali hvala Bogu sve se vratilo na svoje mesto.

Baš ste jedna grozna žena u "Jedinom izlazu", prava opasnica...
- Pa dobro, i treba malo da "prodrmam", da ne budem uvek neka tradicionalna žena. Zahvalna sam na toj ulozi jer je drugačija, kostimografski i maskerski tim se pobrinuo da drugačije izgledam, a scenarista Marko Popović je sa svojim timom napravio jednu moćnu ženu i bilo mi je lepo da je igram. Dobijam neki "odgovor" i od kolega i od prolaznika na ulici, vidim da ostavlja utisak ta uloga, da je to ispalo dobro.

Snimili ste dva kratka filma... Odakle ta želja?
- To je bilo za moju dušu. Mislim da to neko stvaralačko dete u umetniku ne sme da ne radi, ne sme da stane, ono mora da se gaji. I jeste lepo kada radite svoj posao, pa ste plaćeni za njega, ali predivan je osećaj kada uradite nešto za svoju dušu. Prvi film, "Zalet", radila sam sa mojom kumom Mašom Dakić... Volela bih da se takve stvari dešavaju više, ali nemamo vremena. Čistota tog pristupa, tog osećaja da ćemo osvojiti svet našim kratkim filmom neprocenjiva je. I eto i jesmo, prikazan je na preko 30 festivala, a i dalje komunicira sa publikom. Sećam se kako smo bile hazarderke, kako ništa nije smelo da nas zaustavi, mi smo morale da okupimo ekipu i da je ubedimo da svi treba da rade za džabe jer radimo veliku stvar i oni su nas samo pratili, valjda zbog te dobre energije koju smo imale. Drugi film koji sam radila je potpuno iz druge energije, tada sam morala sebi da dokažem nešto, jer to je bio taj period izlaska iz tunela i majčinstva i čuvanja dece, tako da je taj film bio zadovoljenje potrebe da vidim sebe na filmu, da se vidim u tom krupnom kadru i da kažem sebi: Milena ti si na dobrom putu, ti treba time da se baviš. Film smo snimali na Luštici u Crnoj Gori, gde imamo kuću i gde provodimo svako leto. Luštica je stvarno inspirativna, kao neka mala Sicilija, i tamo smo napravili neku vrstu film noara, koji ima veze i sa vesternom... I taj film "Pokoravanje" imao je neki svoj festivalski život, pa su ta dva filma, na neki način, naša dece. Naravno, biće toga još...

A kako se sada snalazite kada oboje radite, puni ste obaveza, a i sinovi imaju obaveze?
- Moja majka sada ima antitela i ona može da pomaže. Suprug priprema novi film za septembar. Film se zove "Izolacija" i to je jedan triler koji je napisao sa Markom Backovićem, koscenaristom. Glavnu ulogu treba da igra Miloš Biković, koji je ujedno i koproducent. Suprug je sada na Tari, na izviđanju lokacije, ja snimam seriju, a deca su kod bake sa kineskim antitelima.

LEPA KAO BOGINJA! MEKSIKANKA Andrea Meza je nova MIS SVETA! /Foto/Video/

KIM, statua BOGINJE i FBI! Evo kako se straleta NAPRAVILA 'LUDA'! /Foto/

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija