• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

30.08.2021

19:33

PRELEPOJ voditeljki TV Hepi LJUBAV IDE OD RUKE: Volim kad muškarac IMA SVOJE STAVOVE, ali i kad me ZASMEJAVA! /Foto/

printscreen instagram/x__irena__x

Showbiz

PRELEPOJ voditeljki TV Hepi LJUBAV IDE OD RUKE: Volim kad muškarac IMA SVOJE STAVOVE, ali i kad me ZASMEJAVA! /Foto/

Podeli vest

Izgled je ono što prvo primetimo kod nekoga, ali osobine su te koje nas osvoje. Volim da muškarac ima svoje stavove, da je ambiciozan i lojalan. Da me zasmejava, da je opušten i zabavan, kaže mlada i lepa voditeljka TV Hepi Irena Jovanović

Sa Hepi televizije gledaocima jutarnjeg programa od rane zore dobro jutro poželi i mlada Irena Jovanović. Ova devojka ima samo 22 godine, ali se pred kamerama i te kako dobro snašla. Pored jutarnjeg programa, koji vodi sa Milomirom Marićem, radi i "Glamur", emisiju o poznatima, pa je Hepi televizija njena druga kuća, jer sa kolegama u redakciji provodi mnogo vremena. Kako kaže, zaljubljena je u svoj posao i potpuno mu se posvetila, ali naravno, u svom srcu ima mesta i za jednog Ivana...

Zašto je novinarstvo vaš izbor?
- Novinarstvo je uvek uzbudljivo. Imate priliku da saznate nešto što niko ne zna i to ovaj posao čini zanimljivim. Oduvek me je to zanimalo, a Hepi TV mi je pružila priliku da se oprobam u tome, i moram da vam priznam da mi se dopalo.

Šta ste radili pre televizije Hepi? Bavili ste se muzikom, čini mi se... Kako?
- Muzika je moja prva ljubav, ali nije nešto od čega sam zarađivala novac. Završila sam muzičku školu, odsek solo pevanje, pa se neretko dešavalo da idemo na takmičenja. Ono što je takođe interesantno je da su se na takmičenjima isključivo pevala operska dela. Sada pevam samo u svoja četiri zida, tek ponekad "okačim" snimak na društvene mreže. A kada govorimo o poslovnom životu, radila sam kao turistički vodič u jednoj omladinskoj agenciji. Taj posao me je naučio da je strpljenje ključ svega. Tamo sam radila preko dve godine. Za to vreme proputovala sam celu Evropu, upoznala sam mnogo različitih kultura i običaja, i taj deo života će mi uvek biti u lepom sećanju.

 

 

Da li je novinarski i voditeljski posao oduvek bio vaša želja?
- Kada sam bila mala, kao i mnoge devojčice želela sam da postanem učiteljica ili pevačica. Naravno, čim sam porasla, to se promenilo. Uvek sam mislila da su novinarstvo i voditeljski posao baš za mene, jer sam po prirodi znatiželjna. Imam samo 22 godine, a televizija mi je omogućila da započnem karijeru na pravi način.

Da li vam je teško da ustajete tako rano ujutru? Pored jutarnjeg programa radite i emisiju "Glamur"...
- To rano ustajanje možda je najteže u vezi sa ovim poslom. Nisam ranoranilac, a ne ležem ni rano uveče, tako da mi je bilo potrebno vreme da se priviknem. Sada mi je mnogo lakše. Pored jutarnjeg, radim i "Glamur" - najpopularniju emisiju o poznatima. Imamo dobru organizaciju i rekla bih da je to ključ uspeha u ovom poslu. "Glamur", naravno, ne radim samo ja, tako da ovom prilikom moram da pohvalim i moje kolege iz redakcije, koje vredno rade i trude se da uvek imaju aktuelne priče iz života poznatih. Bez njih sigurno ne bih uspela.

Od koga ste najviše naučili u ovom poslu? Imate li uzore?
- U porodici imam uzore kada je reč o pisanoj reči i novinarstvu. Moja majka je u mladosti pisala ljubavne romane i bila je novinar. Ali najviše saveta mi je dao moj deka Zdravko, koji je dugo bio dopisnik iz Aranđelovca za naše najčitanije novine. Kada je konkretno reč o poslu na televiziji, to su sve kolege koje su mi pružile šansu, dale neki savet ili kritiku kako bih napredovala u poslu. Uzori se nalaze upravo na Hepi televiziji i zato mi je drago što imam šansu baš sa njima da sarađujem.

 

 

Da li ste imali tremu kada ste prvi put stali pred kamere TV Hepi?
- Imala sam tremu jer sam želela da sve prođe u najboljem redu. Kada imam tremu, nemam reakcije poput znojenja ili pravljenja grešaka, već leptiriće u stomaku, što u ovom poslu nije loše, jer se ne vidi pred kamerama. S vremenom sam se rešila treme. Što sam više puta nešto radila ili snimila, to sam bila sigurnija u sebe.

A kada niste pred kamerama, ko ste? Čime se bavite u slobodno vreme?
- Sasvim obična devojka koja voli da provodi vreme sa porodicom i prijateljima. Volim da putujem, obilazim prirodne lepote naše zemlje. A kada nisam u mogućnosti da pobegnem iz grada na nekoliko dana, volim da odem na krstarenje Savom i Dunavom. Beograd je mesto sa najboljim noćnim životom, pa me ponekad možete sresti u nekom od prestoničkih klubova.

Kako i koliko vremena posvećujete izgledu? Kako negujete lice? Vežbate li redovno?
- Mislim da je za negu lica i tela najvažnije da vodimo računa da sve uvek bude čisto. Sve žene vole da se šminkaju, za mene je to i deo posla, a šminka nije nešto što dobro utiče na kožu. Pred spavanje, povremeno, uradim piling lica i tela, kako bih lepo očistila pore. Ne koristim neke specijalne preparate, već namažem "pantenol" kremu i meni je to sasvim dovoljno. I nemam mnogo slobodnog vremena da bih vežbala svaki dan. Tokom letnjih meseci volim da odem na bazen, i mislim da je plivanje odlično za telo.

 

 

Kako održavate liniju? Ili ste gurmanka koja ima sreće, pa se ne goji?
- Priznajem da sam prava gurmanka. Nema toga što ne volim da jedem, osim možda boranije. Teško da mogu da odolim hrani. Ali nikada nisam imala problema sa kilažom. Pre dve godine sam imala mali višak, ali sam se vratila na staru kilažu čim sam izbacila hleb i sokove. Volim da jedem kuvanu hranu i mislim da je ona najzdravija.

Kako se snalazite u kuhinji? Jeste li vredna kuvarica ili ste za opciju "naruči"?
- Umem da kuvam, ali ne stižem da to radim često. Volim porodici ili momku da spremim ručak. Kada spremam porodici, to uglavnom bude neko domaće jelo poput gulaša ili graška, a momku nešto modernije, jer mi za to treba manje vremena. Naravno, desi se i da naručim hranu, ali to radim dok sam na poslu.

Da li ste se ovog leta odmarali i gde, ili vas odmor tek čeka?
- Bila sam kratko na odmoru, otišla sam na planinu Rtanj. Svi dobro znate priče o ovoj planini, pa sam htela da otkrijem šta je prava istina. Nisam srela vanzemaljce, ali sam se lepo odmorila. Nakon toga, kratko sam bila u Aranđelovcu. Planiram da za rođendan, koji je u decembru, odem na neku egzotičnu destinaciju, ali do tada ima vremena, pa ćemo videti...

 

 

Kakvi su vam planovi za jesen? Ostajete u jutarnjem ili...
- Dopada mi se moja trenutna pozicija na televiziji. Volim nove izazove, tako da sam spremna i za njih. Hepi televizija sprema razne novitete, pratite nas, pa ćete videti o čemu je reč.

Gde sebe vidite za deset godina? I dalje ispred kamera ili...
- Deset godina je dug period, ali da, sebe i dalje vidim ispred kamera. Volela bih da imam autorsku emisiju. A možda se to i dogodi za par godina, kada steknem više iskustva u ovom poslu.

Da li ste zaljubljeni i u koga?
- U ljubavi odlično stojim, ide mi od ruke. Već devet meseci sam u srećnoj vezi. Moj momak Ivan radi kao fizioterapeut za prvi tim u Crvenoj zvezdi. Upoznali smo se preko prijatelja, ali smo se zbližili tek nekoliko meseci kasnije. Sada gotovo svaki dan provodimo zajedno i lepo nam je.

Kakvi muškarci vam se inače dopadaju? Kakav "on" mora da bude da bi osvojio vaše srce?
- Naravno, izgled je ono što prvo primetimo kod nekoga, ali osobine su te koje nas osvoje. Volim da muškarac ima svoje stavove, da je ambiciozan i lojalan. Da me zasmejava, da je opušten i zabavan.

 

 

Koja pesma vam se "vrti" u glavi ovih dana, pa je non-stop pevušite?
- Slušam sve vrste muzike od narodne, do inostrane. Ali nedavno su Aleksandra Prijović i "Leksington bend" objavili novu pesmu "Dođi sebi", pa ne mogu da je izbacim iz glave. Ponekad se desi da je poslušam i nekoliko puta zaredom.

Čeka li vas kod kuće neka knjiga koju ovih dana čitate i koja je to knjiga?
- Počela sam da čitam vrlo zanimljivu knjigu "Lovac na zmajeve" Haleda Hoseinija, koja govori o prijateljstvu dva dečaka u Avganistanu, o porodici i izdaji... Moja preporuka svima koji trenutno razmišljaju šta bi mogli da pročitaju.

Da li ste i vi jedna od onih koje obožavaju TV serije, ona što bindžuje i jedva čeka nove sezone ili ste ipak "na strani" filmova?
- Više volim filmove. Moj teča je bio filmski kritičar, tako da smo odmalena naučeni na filmove. Takođe, njih više volim jer u ta dva sata vidim i početak i kraj priče, a serija me drži u neizvesnosti i po nekoliko meseci dok čekam narednu sezonu da izađe.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija